Per retai Kaune grojantys „Baltic Balkan“ skolas grąžins per Kalėdas | Kas vyksta Kaune

Per retai Kaune grojantys „Baltic Balkan“ skolas grąžins per Kalėdas

Organizatorių nuotr.

„Kaune tikrai grojame per retai, tad šią klaidą ištaisysime ir gerbėjams skolą grąžinsime jau per Šv. Kalėdas“, – pripažįsta populiariausi tarp nemadingų didžėjų „Baltic Balkan“. Šventinis į profesijos rėmus niekaip netelpančio trio pasirodymas sekmadienį, gruodžio 25 d. vyks skambiausia 2016-ųjų naujiena naktiniame Kaune tapusioje vietoje – „Sandėlis by Volfas Engelman“.

[galerija kiek=”8″]

Įdomu tai, kad iš esmės „Baltic Balkan“ galima vadinti kaunietišku kolektyvu, ir gražiausias metų šventes šiame mieste muzikantai švęs neatsitiktinai. Seniausias kolektyvo narys Marulis Kaune gimęs ir augęs, talentingiausiasis Namas čia persikėlė prieš keletą dešimtmečių, o balsingiausiąjį Lencą su miestu sieja jo žmonos šeima. „Žmonos ir vaikai balkanišką pasiutpolkę sekmadienį šoks kartu su mumis“, – juokiasi grupės nariai, paklausti, ar giminės nepyks, jog tenka dirbti per Kalėdas.

Švęsti tikrai bus ką – 2016 metai „Baltic Balkan“ buvo itin turiningi. Didžėjų kolektyvas pasirodė Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Ispanijoje ir kitur. „Metai buvo vienas didelis nuotykis – vienoje vietoje pavogė mūsų talismaną – šuniuko Pičkos paveikslą, kitoje gerbėjas susilaužė koją atlikdamas nėrimo į minią triuką, grojome seimo narių gimtadieniuose, lietaus užpiltose vestuvėse, apsupti burleskos šokėjų, beje, turėjome pasirodyti ir bankrutavusiame didžiausiame Lietuvos festivalyje“, – prisimena muzikantai.

Kauniečiai per šventes nebus nuskriausti ir balkaniškojo Kalėdų senelio – visai neseniai „Baltic Balkan“ pranešė dideles leidybines naujienas. Bendradarbiaudami su Lietuvos ir Prancūzijos muzikos kūrėjais jie remiksavo keletą žinomų balkaniškų kūrinių, kurie pasaulį išvydo kompaktiniame diske įrašyto singlo „Balkantinnitus“ formatu. Muzikantai pasiruošę aršiausiems „Sandėlis by Volfas Engelman“ susirinkusiems gerbėjams diskus čia pat ir pasirašyti.

Kokios melodijos Kauno senamiestyje Šv. Kalėdų naktį skambės garsiausiai? „Tikrai neapsiribojame tik Balkanų šalių muzika, mūsų pasirodymuose galima išgirsti ir lietuvišką polką, žydišką klezmerį, turkišką psichodeliką ar graikišką sirtaki, dar viską permalame bei maišome su elektronika“, – išduoda „Baltic Balkan“ ir pripažįsta, kad kelionės ir grojimas klubuose bei festivaliuose jiems – tikras pilkos gyvenimiškos rutinos praskaidrinimas.

„Uždirbti, žinoma, pavyksta, bet esmė pačios kelionės, kurių metu aplankai vietas, kurių šiaip nepamatytum, ir pabendrauji su vietiniais, kurių niekada nesutiktum turistinėse kelionėse. Tai žymiai vertingiau už bet kokius pinigus“, – šventiškai atvirauja išskirtinio ir todėl Šv. Kalėdų nakčiai ypač tinkamo šou autoriai.

Baigdami pokalbį muzikantai perspėja, kad sekmadienį aukštakulnius ir „lakierkas“ verčiau palikti spintose: „Gerbiamieji, mes jums tikrai neleisime sėdėti, tad pasiruoškite patogius batus, nes teks juos sutrypti“.

Baltic Balkan Kalėdos“ gruodžio 25 d. startuos 21 valandą. „Sandėlis by Volfas Engelman“ įsikūręs Muziejaus g. 8.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA