Šildymo lengvatai reikalingus milijonus vyriausybė paims iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo | Kas vyksta Kaune

Šildymo lengvatai reikalingus milijonus vyriausybė paims iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo

BNS 2016/12/21 15:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimui iki 2017 metų birželio pratęsus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą centriniam šildymui, Vyriausybė tam reikalingus 32 mln. eurų paims iš kitų metų Kelių priežiūros ir plėtros fondo.

„Yra vienintelis esminis pakeitimas – padidintos biudžeto pajamos. Turiu omenyje, kad iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo yra suma skirta bendroms biudžeto reikmės su vieninteliu ir aiškiu tikslu – padengti susidarusią skylę dėl PVM lengvatos pratęsimo“, – BNS po Vyriausybės posėdžio sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Anot jo, Kelių priežiūros ir plėtros programa dėl prarastų lėšų neturėtų nukentėti, nes tikimasi, jog šių metų programos pajamos bus viršytos.

„Pasipriešinimo esminio nebuvo ir jo negalėjo būti, nes šios programos pajamos dažnai yra viršijamos. Pernai pajamos buvo viršytos 25 mln. eurų. Šios sumos persikelia ir tikimės, kad šiemet planas bus viršytas, todėl manome, kad Kelių priežiūros ir plėtros programa iš esmės nenukentės“, – teigė ministras.

Vyriausybė trečiadienį galutinai pritarė ateinančių metų biudžetui, jį ketvirtadienį turėtų svarstyti Seimas.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, dėl PVM lengvatos centriniam šildymui numatoma, kad Kelių priežiūros ir plėtros programos biudžetas kitąmet mažės nuo 460,6 mln. eurų iki 428,6 mln. eurų.

Seimas antradienį pratęsė PVM lengvatos centriniam šildymui galiojimą iki 2017-ųjų birželio pradžios. Viešai nepritarimą PVM lengvatos pratęsimui antradienį išsakė ir Seime prieš ją balsavo premjeras Saulius Skvernelis. Prieš PVM lengvatą taip pat balsavo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas bei jo pavaduotojas liberalas Kęstutis Glaveckas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA