Prezidentė lankė neišnešiotų naujagimių šeimas Kauno klinikose | Kas vyksta Kaune

Prezidentė lankė neišnešiotų naujagimių šeimas Kauno klinikose

BNS 2016/12/19 13:42
Asociatyvi / lrp.lt / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį Kauno klinikų Neonatologijos klinikoje lankė anksčiau laiko gimusius naujagimius ir jų šeimas, su medikais aptarė pažangiausias tokių naujagimių gydymo galimybes.

„Pamačius, kaip mūsų mažyliai yra auginami, kaip prižiūrimi, kaip gydomi, iš tikrųjų kyla pasididžiavimo jausmas ir pačia Lietuva, ir mūsų gydytojais“, – žurnalistams ligoninėje sakė prezidentė.

Neišnešiotiems mažyliams D.Grybauskaitė atvežė dovanų – mažų vilnonių kojinaičių.

Kaip anksčiau pranešė Prezidentūra, vien pernai šalyje gimė daugiau nei 1,5 tūkstančio neišnešiotų naujagimių ir jų skaičius kasmet auga. Vos pusę ar vieną kilogramą sveriantys naujagimiai negali savarankiškai gyventi ir yra prijungti prie jų gyvybę palaikančios aparatūros.

Prezidentės D.Grybauskaitės globojamas projektas „Kalėdų naktį tylią išgelbėkime gyvybę“, inicijuotas neišnešiotų naujagimių asociacijos „Padedu augti“, iškėlė siekį nupirkti moderniausią neinvazinę ir mažiau skausmo sukeliančią įrangą anksčiau laiko gimusiems naujagimiams gydyti.

Akcijos organizatoriai kviečia visus šalies žmones susitelkti bendram tikslui, kad neišnešiotų naujagimių gyvenimo kokybė taptų geresnė ir būtų užtikrintas tolesnis sveikas jų vystymasis bei augimas.

„Kviečiu visus prisidėti, nes kiekvienas galime prisidėti prie šios programos ir padėti auginti mūsų Lietuvos piliečius nuo pačių pradžių“, – kalbėjo prezidentė.

Ji šeimoms, auginančioms neišnešiotus kūdikius, linkėjo pasitikėti medikais ir savimi bei kuo daugiau laiko būti su vaikeliu.

„Vaikas jaučia, ar tėvai yra šalia ir kai jie yra šalia, kai kartu auga, tuomet jie greičiau užauga ir tampa sveikesniais“, – sakė D.Grybauskaitė.

Vizito metu šalies vadovė taip pat apžiūrėjo neseniai duris atvėrusį pirmąjį Lietuvoje donorinio motinos pieno banką, kurio atsargomis maitinami neišnešioti kūdikiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA