Domeikavos gimnazija sulauks kalėdinių dovanų | Kas vyksta Kaune

Domeikavos gimnazija sulauks kalėdinių dovanų

krs.lt nuotr.

Pirmadienį Domeikavos gimnazijos direktorius Dalius Vibrantis iš Kauno rajono mero Valerijaus Makūno ir „Mitnijos“ statybų bendrovės vadovų sužinojo svarbių naujienų: gimnazijos sporto salė bus suremontuota jau netrukus – iki sausio 15 dienos, o naujas priestatas bus baigtas iki rugsėjo 1-osios.

[galerija kiek=”4″]

„Puikios kalėdinės naujienos, nesitikėjome, kad viskas taip greitai įsisuks!”,- šypsojosi direktorius, kartu su meru apžiūrinėdamas statybvietę.

Rugsėjį pradėję darbus, statybininkai jau turi ką parodyti. Pirmiausia, tai baigiamas apšiltinti gimnazijos pastatas, kapitaliai sutvarkytas stogas. “Praktiškai liko tik apdailos darbai. Ekonominę naudą gimnazija jau pradėjo jausti”, – kalbėjo statybas kuruojantis Kauno r. savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andrėjus Žukauskas.

Statybų darbai ugdymo procesui netrukdo: statybvietė yra aptverta, todėl čia vaikai nepatenka.

„Šiuolaikinei mokyklai labai svarbu ne tik ugdymo kokybė, bet ir moderniai įrengtos patalpos, jauki aplinka“, – pabrėžė V. Makūnas.

Projekto įgyvendinimas kainuos 4,4 mln. eurų. Dalį lėšų skyrė Kultūros ministerija, tačiau didžioji dalis finansinės naštos teks savivaldybei.

Beveik 10 tūkstančių gyventojų turinčiai gyvenvietei tai labai svarbus objektas, nes čia iki šiol nebuvo kultūros centro. Domeikava sparčiai auga, todėl savivaldybė pastatė pirmą modulinį vaikų darželį Lietuvoje ir yra parengusi darželio „Kaladėlė“ projektą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA