Botanikos sodo kaktusyne apsigyveno Kalėdos | Kas vyksta Kaune

Botanikos sodo kaktusyne apsigyveno Kalėdos

Botanikos sodo nuotr.

Apsilankyti šventiškoje VDU Kauno botanikos sodo oranžerijoje verta ne tik dėl čia vykstančios Biblinių augalų parodos ir skrajojančių tropinių drugių. 

Egzotiškųjų kaktusų paviljone įsikūrė netikėti ir akį patraukiantys kaimynai: kalėdinių puokščių ir floristinių darbų paroda.

Per tris dešimtis darbų kūrė floristo profesijos besimokančios studentės iš Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos bei Kauno Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centro. Darbams vadovavo ir parodą parengė pedagogės Audronė Linkevičienė ir Jolanta Malijonienė.

Botanikos sodo partnerystė su verslo mokykla bei mokymo centru tęsiasi jau daug metų: mokymo įstaigų studentai ne tik džiugina sodo lankytojus parodomis, bet ir talkininkauja, prisideda prie sodo renginių bei iniciatyvų.

Šiemetinė paroda žavi ne tik spalvų, bet ir formų įvairove, išradingumu: lankytojų laukia įkvepiančios kalėdinio dekoravimo idėjos.

Pasak Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos profesijos mokytojos Jolantos Malijonienės, floristiniai darbai parodai kurti atsižvelgiant į tai, kad kompozicijos turės išsilaikyti ne vieną savaitę. Todėl buvo pasirinkta tiek gamtinė, tiek dirbtinė medžiaga (pavyzdžiui, dirbtinių gėlių žiedai, aksesuarai). Stengtasi pasirinkti kuo įvairesnes formas ir parodyti, kokia žavi gali būti šventinė puošyba.

Kauno Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centro pedagogė Audronė Linkevičienė pastebėjo, kad studentų darbuose vyrauja gamtinė medžiaga: nuo sedulų šakų, kankorėžių, spyglių, iki samanų, džiovintų vaisių žievelių, beržo tošies. Dalį medžiagų susidžiovino pačios kūrinių autorės. Beje, šias floristines kompozicijas kūrė įvairaus amžiaus – nuo 19 iki daugiau nei 50 metų moterys, siekiančios įgyti naują ar pakeisti turimą profesiją ir planuojančios savo gyvenimą sieti su floristikos amatu.

Pasigrožėti dailiais darbais, pasisemti šventinės dvasios ir dekoro idėjų galima iki pat Trijų Karalių, paroda veikia kasdien, nuo 9 iki 17 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA