Kauno „Žalgiris“ nepaliko jokių šansų Šiaulių „Šiauliams“ | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ nepaliko jokių šansų Šiaulių „Šiauliams“

Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse Kauno „Žalgiris“ Šiaulių „Šiauliams“ nepaliko jokių šansų laimėti. Nuo pat pirmojo kėlinio į priekį išsiveržusi Kauno ekipa persvarą išlaikė visų varžybų metu ir iškovojo dar vieną pergalę 98:82.

Rungtynių pradžioje tradiciškai vyko „Žaislų lietus“, kurio metu visi susirinkę buvo kviečiami atsinešti ir atiduoti nebereikalingus pliušinius žaislus. Po rungtynių visi surinkti žaislai pasieks sunkiai gyvenančias šeimas. Tiems, kurie neįsivaizduoja, kaip tai gali atrodyti, pateikiame praėjusių metų vaizdo įrašą.

Tuo tarpu rungtynių eiga buvo tokia.

Vangią Lietuvos čempionų pradžią išjudino į greitąjį puolimą nuskuodęs Renaldas Seibutis ir tritaškiu už atsainią priežiūrą svečius nubaudęs Brockas Motumas – 5:3. Netrukus Brockas pridėjo ir prasiveržimą, perėmęs kamuolį vienas pats savo „vagystę“ taškais užbaigė Paulius Valinskas (9:5). Po sunkokos pradžios įsižaidę žalgiriečiai atsiplėšė, kuomet dėjimu krepšį sudrebino Robertas Javtokas, gražų kamuolio judėjimą įtvirtino B.Motumas, o tritaškį smeigė Kevinas Pangosas – 16:9. Susikrautą pranašumą kėlinuko pabaigoje dar labiau padidino po krepšiu karaliavę Anatanas Kavaliauskas ir Augusto Lima bei komandinio spaudimo saldžius vaisius nusiskynęs Artūras Milaknis – 25:15.

Nors puolime taškus vis laisviau rinkosi Roberto Javtoko, A.Kavaliausko ir A.Milaknio taškų sulaukęs „Žalgiris“, dar sėkmingesnį žaidimą antrajame kėlinyje demonstravo atsilikimą iki 32:28 rėžę svečiai. Agresyviai žaisdami baudų mesti stojo Lukas Lekavičius, B,Motumas ir K.Pangosas, tačiau pranašumas augo gana vangiai (37:31). Surakinus šiauliečių ataką, greitojo išpuolio smaigalyje atsidūrė R.Seibučio rezultatyvaus perdavimo sulaukęs B.Motumas, gynybinius veiksmus pademonstravo ir bloką varžovui išrašęs R.Javtokas, o į sunkiojo krašto puolėjo poziciją pastatytas A.Milaknis nesutriko bei iškart vertė taškus iš po krepšio – 43:32. Artėjant pertraukai komandos apsikeitė tolimais šūviais, o pirmą rungtynių pusę baudų metimais uždarė prieš tai tritaškį šeimininkams įsūdęs A.Milaknis – 48:36.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai iškart įjungė aukštesnę pavarą, kuomet puolime atsivėrusias spragas išnaudojo R.Seibutis, savo pasirodymą mače dvitaškiu pradėjo Edgaras Ulanovas, o po R.Javtoko kablio atotrūkis išaugo iki 56:36. Pirmoje rungtynių dalyje nežaidęs E.Ulanovas išnaudojo šviežumą ir sparčiai kopė rezultatyviausiųjų viršūnės link, suklaidinęs varžovą iš vidutinio nuotolio metimą pridėjo P.Valinskas – 64:44. Tik kiek daugiau nei šešias minutes žaidžiantis E.Ulanovas tolimu šūviu rinko jau 10-ąjį savo tašką, bet tritaškiai pasipylė ir kitoje aikštės pusėje (67:53). Solo šou toliau tęsė per vieną kėlinį 15 taškų susirinkęs E.Ulanovas, arčiau krepšio užtikrintai sužaidęs kėlinuką užbaigė A.Kavaliauskas – 74:57.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA