Ar Kauno miesto savivaldybės automobiliams negalioja kelių eismo taisyklės? | Kas vyksta Kaune

Ar Kauno miesto savivaldybės automobiliams negalioja kelių eismo taisyklės?

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kaip esame įpratę girdėti, kelių eismo taisyklės galioja visiems. Tačiau dar dažnai Kaune galime išvysti situacijų, parodančių, kad toli gražu taip nėra.

Nors Kauno miesto savivaldybė automobilių statymui turi atskirą kiemą, tačiau dažnai valdiški automobiliai paliekami tiesiog L.Sapiegos gatvėje. Neretai jie statomi ir pažeidžiant kelių eismo taisykles.

[galerija kiek=””]

Nuotraukose užfiksuota, kaip Kauno miesto savivaldybės darbuotojų vairuojamas automobilis „VW Golf“, paliktas pėsčiųjų zonoje, kur ne tik kad draudžiama statyti automobilius, bet ir įvažiuoti į ženklu pažymėtą teritoriją. Minėtas automobilis draudžiamoje vietoje stovėjo ne kelias minutes, o mažiausiai dvi valandas. Automobilis užfiksuotas gruodžio 9 dieną tarp 10 ir 12 valandos.

Atrodytų, kas čia blogo, jei labai užsiėmę ir miesto reikalais užsikasę Kauno savivaldybės valdininkai automobilį paliko vietoje, kur jo palikti negalima. Tačiau kokį pavyzdį rodo šio automobilio vairuotojas kitiems eismo dalyviams ir kokią žinutę siunčia vairuotojams?

Jei norime, kad Kaune visi eismo dalyviai laikytųsi kelių eismo taisyklių, nestatytų automobilių po draudžiamais ženklais, eismo reikalavimų pirmiausiai turėtų laikytis Kauno žmonėms tarnaujantys ir savivaldybės rūmuose dirbantys, jų pažeidimams neturėtų būti abejinga mieste dirbanti policija ar viešosios tvarkos skyrius. Kelių eismo taisyklių laikymasis turėtų tapti norma. Tačiau jei visi to sieksime ir gerbsime sukurtas taisykles.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA