Nustebink svečius naujais tailandietiško meniu patiekalais – jų net 17! | Kas vyksta Kaune

Nustebink svečius naujais tailandietiško meniu patiekalais – jų net 17!

R. Tenio nuotr.

Vieninteliame Kaune veikiančiame tailandietiško maisto išsinešimui restorane „Phun Kee Duck“ prieš šventes – vėl pokyčiai. Iš esmės atnaujintas ir praplėstas meniu bei visiškai nauji patiekalai. 

Gruodžio pradžioje atnaujinto meniu paskutinis štrichas – glazūruoti šonkauliukai su įvairiais padažais, kurie jau tuoj bus siūlomi jūsų šventiniam stalui. Karščiausias naujienas sužinosite jų socialiniame tinkle, o šio straipsnio pabaigoje – specialus kodas nuolaidai.

Meniu praplėtė dėl didėjančio pastovių klientų rato

Jei kas dar nebuvo ir neragavo, priminsime, kad Savanorių prospekte jau antrus metus skaičiuojanti gero maisto išsinešimui vieta „Phun Kee Duck“ – tai dviejų užsienyje padirbėjusių ir į tėvynę sugrįžusių vaikinų projektas.

Dažniausiai maistą žmonės užsisako telefonu ar internetu bei prisėda luktelėti, kol jis bus pagamintas. Niekas maisto čia neruošia iš anksto, jis gaminamas tam momentui, kai sutariama, kad žmogus ateis jo pasiimti. Taip išlaikoma maisto kokybė ir maistinės savybės. Tokios vietos ypač populiarios užsienyje, kur žmonės įpratę į namus parsinešti jau pagamintą kokybišką patiekalą, ar užsisakyti tokio maisto einant į svečius, ar juos priimant savo namuose. „Itin patogu šventiniu laikotarpiu, kai nesinori gaminti namuose, o ir nėra tam laiko“, – sako „Phun Kee Duck“ bendraturtis ir vadovas Paulius Žekonis.

„Kas vyksta Kaune“ komanda jau ne pirmą kartą lankosi šioje didelio populiarumo Kaune sulaukusioje vietoje. Nedideliame restoranėlyje vietoje prisisėsti gali gal kokie devyni žmonės. Tarp 14 ir 15 val., kai ten lankėmės, jos beveik visą laiką buvo užimtos. Kažkas pietavo, kažkas laukė užsisakyto maisto. Sujudimas, įvedus naująjį meniu – didžiulis.

Tailandietiškas maistas – tarp egzotikos ir sveikos mitybos

Stebime vaikinų kompaniją, kurie neslepia, kad yra nedaug vietų Kaune, kur gali užsisakyti itin aštraus maisto. Jį čia galima rinktis net iš 4-ių skirtingų aštrumo lygių ir prieš baigiant gaminti patiekalą, jūsų būtinai pasiteiraus, kaip aštriai mėgstate valgyti. Tuos lygius galima pasirinkti ir užsisakinėjant internetu. Tie patys patiekalai gaminami nuo švelnių iki labai aštrių. Todėl ir Kalėdų eglutė čia dekoruota tikrais „čiliukais“.

Neskubėdamos pietauja kelios poros – merginoms dažniausiai pakanka pusės porcijos, o vaikinai visiškai pasisotina viena – porcijos didelės ir kaloringos. Kadangi labai skanu, palikti gaila, todėl galima paprašyti, kad likutį įdėtų išsinešimui.

Su svečiais bendraujanti padavėja Eimantė Jagėlaitė, paklausta apie naujojo meniu populiarumą, sako, kad anksčiau nesilankę žmonės domisi visais 17 patiekalų. Ištikimieji, smaguriaujantys nuo pat atidarymo dienos, džiaugiasi ir noriai ragauja naujuosius patiekalus. O kaip atskirti, kurie nauji?

„Klausia ir pasakom. Štai anksčiau Kaune buvo Tom Yum sriuba, kurios sudėtis – vištiena, tigrinės krevetės, midijos, fungus grybai, pomidorai, pievagrybiai, šitakė grybai, kalendra ir svogūnai. O naujai siūlome Thom Kha Gai sriubą, kurioje vištiena, pievagrybiai, šitakė grybai, raudonasis karis, sezamo aliejus, kokosų pienas, kalendra“, – vardija Eimantė. Jei atmintis priešinasi egzotiškiems pavadinimams, galima prisiminti paprasčiau – su jūros gėrybėmis arba be jų.

Veto šaldytiems produktams ir pusfabrikačiams

Gundomės ragauti naujosios sriubos. Vos atnešta ji kvepia kuo tikriausiais baravykais. Ne tik kvepia, ploni grybo griežinėliai sriubos paviršiuje ir atrodo kaip baravykai. Išties ten šitakė grybai. Skonis sunkiai papasakojamas, bet labai geras, toks, kad net skubantys kabina iki paskutinio šaukšto.

Ant gėrimų šaldytuvo įsitaisęs simbolinis atidarymo ančiukas guli šuns poza ir tiesiog spinduliuoja sotumą bei gerovę.

Domimės, ar didelio populiarumo sulaukusi „Phun Kee Duck“ nepakeitė savo požiūrio, kad čia nebus jokių šaldytų pusgaminių. „Viskas ir dabar taip pat, šviežią atveža vištienos bei kiaulienos file, jautienos nugarinę.

Šaldytos būna tik krevetės ir antiena“, – sako virtuvėje besisukiojančios Ramunė ir Rita.

Dėl daržovių ir žalumynų šviežumo klausimas net nekyla – plika akimi matyti, kaip puikiai atrodo baziliko ir špinatų lapai, naudojami patiekalų dekorui. Tokios smulkmenos paprastai ir išduoda tikrąjį požiūrį.

Keičia požiūrį į maisto išsinešimui tradicijas

„Anksčiau teturėjome 9 patiekalus, nes mums buvo labai svarbu užtikrinti kuo puikiausią kokybę, juk buvome naujokai. Dabar įgudome, padirbėjome dviejuose miestuose, patyrinėjome ką renkasi klientai, ko nori dažniau.

Anksčiau Kaunui ir Vilniui siūlėme skirtingą meniu, o dabar juos sujungėme ir taip atsirado didesnis pasirinkimas. Produktai praktiškai tie patys, tik iš jų sukūrėme daugiau patiekalų. Pastebėjome, kad lietuviai labiau mėgsta makaronus nei ryžius, tai daugiau maisto siūlome su jais, eksperimentuojame su naujomis makaronų rūšimis“, – pasakoja P. Žekonis.

Svarstome, ką valgysim dar. Riešutų skonio jautiena su kiaušininiais makaronais ir pievagrybiais, pomidorais, raudonaisiais svogūnais, kokoso pienu bei vynu? O gal kiauliena su raudonuoju kariu ir kiaušininiais makaronais, burbuolėmis, paprika, svogūnais, jų laiškais, sezamo aliejumi ir kokoso pienu?

Paulius šypsosi ir gundo ragauti geltonąjį karį su karališkomis krevetėmis, ryžių makaronais, grybais, svogūnais, čili pipirais, kalendra, kokoso pienu. Toks patiekalas kainuoja 9 eurus, tačiau žada 6 karališkas krevetes. Tebūnie.

Renkamės ir demokratiškesnį patiekalą – žaliąjį karį su vištiena ir baziliku, kuris kainuoja 5,9 euro. Jau žinom, kad labai smagu ir įdomu čia užsisakytus patiekalus dalytis ir mėgautis skirtingais skoniais. Tikras gėris vakarėliams – didesnei kompanijai užsisakius po kelis skirtingus patiekalus, būtų daug įspūdžių ir skonio. O ir mamos tikrai pagirtų – šiltas, šviežiai pagamintas maistas – tai ne pica ar traškučiai..

„Taip, aš seniai svajoju, kad žmonės susiprastų ragauti įvairų maistą, kaip užsienyje, juk mūsų virtuvė dirba ilgai. Tarpušventyje po daugybės tradicinių šaltų užkandžių organizmas padėkotų“, – juokiasi Paulius.

Papietausi taip sočiai, kad galėsi vakarienę atiduoti priešui

Sulaukiame savo patiekalų ir ragaujame. Ant vištienos pūpso sojų ūgliai ir puošia gausiai paberti riešutai.

Padažo daug ir juo persigėrę ryžiai labai skanūs, tačiau nėra riebūs. Visi patiekale panaudoti produktai išlaiko savo atpažįstamą skonį, o burnoje jungiasi į ypatingą jų derinį.

Karališkos krevetės dubenėlyje tikrai 6-ios. Jos minkštutėlės, turi aiškų ir atpažįstamą skonį. Jį puikiai atšviežina makaronai su padažu, ir staiga atsirandanti čili karščio banga. Ją gerai gesina špinato lapas. Ir vėl viskas iš naujo.

Neįmanoma palikti neužbaigus, nors sotu jau seniai. Vėliau paaiškėja, kad čia tas atvejis, kai vakarienę gali palikti priešui. Visiškai pakako pietų iki pat vėlyvo vakaro.

Naudinga informacija

Čia galima sekti dienos pietų ir visokius kitus gerus pasiūlymus, o užsisakyti maisto telefonais 8612 57400 (Kaunas, Savanorių pr. 129 ) ir 8610 048108 (Vilnius, Pylimo 49).

Socialinio tinklo sekėjai pirmieji sužinos ir apie paskutinįjį naujojo meniu punktą – skrudintus tailandietiškus šonkauliukus, kokių Kaunas dar neragavo!

Darbo laikas darbo dienomis 11-22 val., šeštadieniais – 12-22 val., o sekmadieniais – 12-21 val.

Jei atsiimti toloka ar tingu, galima patiekalų užsisakyti per tinklapius Lėkštė.lt ir Foodout.lt – gabens teikiantys transporto paslaugas pagal savo įkainius. Jų puslapiuose galima ir išsamiai pastudijuoti „Phun Kee Duck“ meniu bei patiekalų sudėtį.

Dėmesio: visiems portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, pasidalinusiems šiuo straipsniu Facebook, visą savaitę bus taikoma 10 proc. nuolaida. Tik prieš gaudami nuolaidą turite įrodyti „pasidalinimo“ faktu savo telefone ar kitame savo ar draugo įrenginyje.

Skanaus!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA