Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ pergalę Kaune atidavė graikams | Kas vyksta Kaune

Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ pergalę Kaune atidavė graikams

R. Tenio nuotr.

Po kelių savaičių pertraukos su Eurolyga į namų arena grįžusiam „Žalgiriui“ nepavyko iškovoti penktosios pergalės. Kauniečiai svečiams iš Graikijos, Pirėjo „Olympiacos“ komandai, nusileido rezultatu 75:88.

Pirmasis kėlinys

Rungtynes taikliu tritaškiu pradėjo Kevinas Pangosas, tačiau vos po kelių minučių varžovai atsakė keliais taikliais metimais ir išsiveržė į priekį. Tiesa, situaciją taisė Paulius Jankūnas, taikliai pataikęs abu baudų metimus. Beje, tai – 500-asis ir 501-asis taiklus jo baudų metimai Eurolygoje. Krepšininkas tapo vienu iš 12 krepšininkų, kuriems yra pavykę pasiekti tokį rekordą.

Besibaigiant pirmajam kėliniui, atmosfera arenoje vis labiau kaito ir po taiklių A. Milaknio ir B. Motumo tritaškių pirmosios 10 minučių baigėsi rezultatu 23:21 arenos šeimininkų naudai.

Antrasis kėlinys

Antrąjį rungtynių ketvirtį taip pat pradeda taiklūs kauniečių metimai, po kurių rezultatą išlyginti (30:30) graikams pavyko tik kėlinio viduryje, itin didelį pasipiktinimą sukėlusiu „Olympiacos“ ekipos lyderio Vassilio Spanoulio tritaškiu.

Per likusį kėlinio laiką graikai taip pat neleido „Žalgiriui“ atsipūsti, tačiau kauniečiai vis dar puikiai stabdė vieną iš graikų lyderių, V. Spanoulį, per visą rungtynių laiką leidę jam įmesti vos 5 taškus. Į ilgąją pertrauką komandas išlydėjo taiklus B. Motum dvitaškis. Rezultatas įpusėjus rungtynėms – 40:42 graikų naudai.

Trečiasis kėlinys

Antrąją rungtynių pusė sėkmingiau pradėjo graikai – jie per kelias minutes šiek tiek atsiplėšė nuo arenos šeimininkų ir neleido jų pasivyti. Tiesa, neilgam. P. Jankūno, R. Seibučio ir K. Pangoso pastangomis „Žalgiris“ įgijo minimalią persvarą (51:50).

Dar labiau į priekį išsiveržti padėjo taiklus B. Motum tritaškis, po kurio iškart sekęs taiklus graikų atsakymas rezultatą ir vėl išlygino – 56:56. Vis dėlto kėlinį baigti „Olympiacos“ ekipai pavyko pirmaujant rezultatu 60:63.

Ketvirtasis kėlinys

Ketvirtojo ketvirčio pradžioje kauniečiai nesėkmingai bandė vytis varžovus, kurie be didesnio vargo kaupė taškus savo sąskaitoje. Praėjus pusei paskutiniojo kėlinio, rezultatas – 64:72, graikų naudai.

Vis labiau artėjant rungtynių pabaigai „Žalgirio“ komanda svečiams leido dar labiau išsiveržti į priekį ir priešinosi minimaliai, kol galiausiai skirtumas tapo nebepataisomas – likus vos 6,5 sekundėms švieslentė rodė negailestingą rezultatą 75:88.

2016-aisiais kauniečiai su Pirėjo „Olympiacos“ jau yra stoję akistaton – sausio mėnesį „Žalgiris“ juos įveikė be didesnių sunkumų, rezultatu 75:55. Šios varžybos buvo pirmosios, kurias Šarūnas Jasikevičius laimėjo Eurolygoje būdamas vyriausiuoju treneriu.

Prieš šiandienos rungtynes graikai neslėpė, jog skaudų pralaimėjimą pamena, tačiau rungtynes pradės užtikrintai žinodami savo stiprybes. „Manau, esame šiek tiek atletiškesnė ekipa. Komandoje turime du ypatingus krepšininkus, tikras legendas – Vassilį Spanoulį ir Giorgos Printezį. Jų lyderių savybes bei buvimas aikštėje leidžia mums kovoti su visomis komandomis“, – per rytinę treniruotę delfi.lt teigė „Olympiacos“ vidurio puolėjas Patricas Youngas.

Tiesa, krepšininkas neslėpė, kad laukia rimta kova ir negailėjo pagyrų varžovams. „Man patinka tas atsidavimas, kurį demonstruoja žalgiriečiai kiekvienoje dvikovoje. „Žalgirio“ pergalių ir pralaimėjimų balansas neatspindi, kokią iš tikrųjų gera yra ši ekipa. Ypatingai rungtyniaujant namų arenoje. Šiandien turėsime pademonstruoti visą savo potencialą, norėdami nugalėti“, – tvirtino P. Youngas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA