S.Bilis pasaulio plaukimo čempionate iškovojo bronzą! | Kas vyksta Kaune

S.Bilis pasaulio plaukimo čempionate iškovojo bronzą!

BNS 2016/12/10 10:21
Plaukimo federacijos nuotr.

Lietuvos vadovai pasveikino Simoną Bilį, pasaulio plaukimo čempionate trumpajame baseine iškovojusį bronzos medalį 50 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, svariais laimėjimais, talentu ir atkaklumu S.Bilis kuria garbingą Lietuvos plaukimo istoriją ir garsina šalies vardą pasaulyje. Prezidentė plaukikui palinkėjo, kad ir toliau varžybose lydėtų sėkmė, o rezultatai pranoktų visus lūkesčius.

„Įveikęs daug stiprių plaukikų iš viso pasaulio ir užlipęs ant prizininkų pakylos, jūs nusipelnote kuo didžiausios pagarbos ir padėkos už tai, kad garsinate mūsų šalį. Nuoširdžiai sveikinu su sėkmingu finišu ir puikiu rezultatu pasaulio pirmenybėse. Kartu su visais Lietuvos sporto aistruoliais džiaugiuosi jūsų iškovotu medaliu“, – sveikindamas sportininką sakė laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis taip pat palinkėjo S.Biliui sėkmės tolesniuose startuose.

23 metų Simonas Bilis laimėjo pirmąjį aukščiausio lygio apdovanojimą per savo karjerą. Iš Panevėžio kilęs, Šiaurės Karolinos universitete studijuojantis lietuvis penktadienį distanciją įveikė per 21,23 sek.

Auksą iškovojo Nyderlandų plaukikas Jesse Putsas (21,10 sek.), o sidabras atiteko rungties favoritui rusui Vladimirui Morozovui (21,14 sek.), kuris buvo greičiausias pusfinalyje.

Atrankos varžybose ketvirtadienį S.Bilis pagerino net 22 metus gyvavusį Raimondo Mažuolio rekordą, kai 50 m laisvuoju stiliumi įveikė per 21,43 sek. Pusfinalyje S.Bilis dar kartą pagerino šalies rekordą (21,15 sek.) ir antru rezultatu pateko į finalą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA