Netradicinę Jonavos eglutę sukūrusi J.Šmidtienė: sakyčiau, jau esu ligonis | Kas vyksta Kaune

Netradicinę Jonavos eglutę sukūrusi J.Šmidtienė: sakyčiau, jau esu ligonis

J. Danielevičiaus nuotr.

Jonavoje praėjusią savaitę įžiebta pagrindinė Kalėdų eglutė. Šįmet ji – ypatinga, Sąjūdžio aikštėje stovi ne įprasta gyva eglė, o kompozicija, sukurta iš 15 tūkstančių kompaktinių plokštelių, pusę jų sunešė paraginti patys jonaviečiai. Tam jie turėjo mėnesį.

Gruodžio 2 dieną eglutę įžiebė Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius, iškart po to dangų nutvieskė fejerverkai, šventėje jonaviečiai sutiko Kalėdų senį ir būrį nykštukų.

Eglutės gražinimui naudotos montažinės putos bei apie 1 tūkst. metrų LED girliandų, sukuriančių dar magiškesnį reginį. Šventinis, 13 metrų aukštį siekiantis medis iš tolėliau atrodo, lyg tviskantis brangakmenis.

Jonavos eglutė

Skaisčiai šviečiant saulei, ši eglė sukuria ypatingą šviesų žaismą, tad itin saulėtą dieną jį stebėti patartina su akiniais nuo saulės.

Šią eglutę sukūrė kaunietė menininkė Jolanta Šmidtienė, žinoma kaip ilgametė pagrindinės Kauno eglės Rotušės aikštėje puošėja. Anot jos, eglė išskirtinė ne tik savo sudėtinėmis dalimis, bet ir tuo, kad įspūdingiausiai atrodo ne naktį, o dieną.

Portalas „Kas vyksta Kaune” pasiteiravo menininkės, kaip jai kilo idėja sukurti kalėdinę eglę iš tokių neįprastų daiktų – kaip kompaktinės plokštelės. Ji tikino, kad išskirtiniai sprendimai jai kyla natūraliai.

„Aš nuolat sugalvoju ką nors neįprasto, toks mano būdas. Eglės idėja kilo, kai namuose pastebėjau daugybę nereikalingų diskelių. Jonavos r. meras M. Sinkevičius pakvietė sukurti ką nors įdomaus jonaviškiams. Pasiūliau šį variantą, liepiau surinkti iš miestiečių nereikalingus diskelius, diskelių padovanojo viena įmonė, beliko eglę sukonstruoti”, – pasakojo J. Šmidtienė.

Jonavos eglutė

Eglės kūrėja pažymėjo, kad holograminis, veidrodinis eglutės atspindys, išskaido šviesą į daugybę vaivorykštės spalvų, ta sukuria kerintį vaizdą.

„Jokios lemputės taip nesušvies, kaip ši. Jei skaisčiai šviečia saulė – eglutė atspindi kiekvieną spinduliuką, net saulės akinių prisireikia. Ši eglė – tarsi karalienė”, – kalbėjo J. Šmidtienė.

Pasak jos, naktį eglutė ne tokia švytinti, ją tuomet puošia LED lemputės ir prožektoriai, eglė tampa tarsi sidabrinė.

Eglutę kūrė apie dešimties žmonių komanda, klijavimo, formavimo darbai vyko du mėnesius.

Menininkės J. Šmidtienės pasiteiravome, ar galima ją tituluoti nuolatine neįprastų eglučių kūrėja, pašnekovė atsakė su humoru: „Sakyčiau, jau esu ligonis”, – šypsodamasi pokalbį baigė J. Šmidtienė.

Neatmetama tikimybė, kad tai ne paskutinė jos sukurta išskirtinė eglutė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA