Įvertinkite: Kauniečiai persikėlė į praeitį ir atkartojo garsaus filmo epizodą | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: Kauniečiai persikėlė į praeitį ir atkartojo garsaus filmo epizodą

Organizatorių nuotr.

Jauna startuojančių kūrėjų pora kviečia prisidėti Kauno miesto grožio atskleidimo: siūlyti Senojo Kauno istorijas, asmenybes ar pasakojančias erdves, kurios galėtų atsiskleisti filmuke, nukeliančiame į anų dienų Kauną.

Patį pirmąjį meninio pobūdžio trumpametražį filmą yra jau sukūrusi kauniečių komanda, pasivadinusi „Vieną kartą“.

Trumpametražis filmukas sukurtas remiantis režisieriaus Blake Edwards filmo „Pusryčiai pas Tifanį“ atidarymo scena. Siekiant atskleisti miesto grožį šiam filmukui buvo pasirinkta buvusio „Centrinio knygyno“ architektūrinė autentika. „Radome tapatumą tarp filme rodomos erdvės ir esančios Laisvės alėjoje. Mes nesiekėme žingsnis žingsnyje tapačiai atkartoti filmo detalių, o Aistė – aktorės Audrey Hepburn charizmos. Tiek filmas, tiek mūsų kurtas momentinis klipas vaizduoja moteris, kurios žavisi vitrinoje esančiais objektais.“ – sakė projekto „Vieną kartą“ kūrėjas Evaldas Virketis.

Originalus filmo epizodas

„Tai ne tik bandymas atkreipti dėmesį į moters ikoną, šiuo atveju besidominčią ne papuošalais, o knygomis. Siekėme sugriauti gražios ir paviršutiniškos moters tipą, tam specialiai intelektualumą atskleidė žavėjimasis knygyne esančiomis knygomis. Taip pat siekiame parodyti, koks kinematografiškas mūsų miestas. Kaunas yra išlaikęs daug vizualios, malonios akiai autentikos, kuri pasitarnauja norint iliustruoti ar nufilmuoti Senojo Kauno istorijas. Jų tikrai yra daug: negirdėtų arba užmirštų. Ši miesto vertė turėtų būti iškelta iš istorijos sluoksnių į paviršių ir kelti miestiečiui pasididžavimą.“ – kodėl pasirinko filmavimui senojo Kauno erdvę paaiškino Aistė Pupininkaitė, „Vieną kartą“ kuratorė.

„Prasidėjus Kauno miesto rekonstrukcijoms laiko fiksuoti autentiškas ir amžiaus paliestas erdves lieka vis mažiau, todėl norime paraginti miestiečius prisijungti prie šios iniciatyvos ir su mumis pasidalinti istorijomis, epizodais, pasakojimais apie asmenybes iš Senojo Kauno laikų, vertus būti užfiksuotais trumpametražėje kino juostoje.

Jūsų idėjų lauksime mūsų „Facebook“ profilyje „Vieną kartą“.“ – kviečia E. Virketis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA