Senasis Kaunas: autobusų tarnautojų vargai | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: autobusų tarnautojų vargai

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Gruodžio 9-ąją 1931-aisiais „Lietuvos žinios“ aprašė Kauno autobusų tarnautojų vargus.

„Šeštadienį iš varžytinių pardavė Švarco ir Frenkelio autobusą: dabar yra parašyti ir paskirti varžytynėms dar 3 jų autobusai.

Kai kurie miesto autobusininkai nemoka tarnautojams algų, ima iš jų didelius užstatus. Esą net taip, jog patys šoferiai kaikada išperka automobiliams numerius.

Metai baigiasi, baigiasi ir koncesijos, yra pavojus, kad žus tarnautojų algos ir užstatai. Tarnautojai buvo nuėję pas darbo inspektorių, tas pasiuntė į miesto valdybą. P-nas burmistras įsakė autobusų savininkams išmokėti algas ir pristatyti išmokėjimo lapus. Visi autobusininkai tai išpildė išskyrus p. p. Valaitį, Švarcą ir Frenkelį.

Miesto valdybos technikos dalies tarnautojas p. Smolskis ėmė barti pristačiusius sąrašus – girdi tai pareiga darbo inspektoriaus sekti, kad būtų išmokėta alga. Dauguma šoferių seni – jie dirbo Lietuvos kūrimosi metu kariuomenėje, skaudu regėti kaip juos skriaudžia. Miesto valdyba reikėtų taip sutvarkyti, kad autobusų tarnautojų užstatai būtų laikomi miesto kasoje. “

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA