Tiria, ar skirtingi reikalavimai policijoje nepažeidžia lygybės | Kas vyksta Kaune

Tiria, ar skirtingi reikalavimai policijoje nepažeidžia lygybės

BNS 2016/12/08 09:44
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba tiria skundą dėl policijos pareigūnams vyrams ir moterims taikomų skirtingų fizinio parengimo reikalavimų.

Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, skunde teigiama, kad šiuo metu galiojanti vidaus tarnybos sistemos pareigūnų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo tvarka pažeidžia vyrų lygias galimybes tapti policijos pareigūnais bei siekti karjeros vidaus tarnyboje, kadangi jiems numatyti didesni fizinio parengimo reikalavimai nei pareigūnėms moterims.

Pasak pareiškėjų, nors visi policijos pareigūnai, nepriklausomai nuo jų lyties, gauna vienodo dydžio atlyginimus, jiems numatyti ir keliami vienodi uždaviniai bei pagal pareigybės aprašymus numatytos tos pačios funkcijos, pareigūnai vyrai dažniau atlieka sunkesnę ir pavojingesnę darbo dalį nei pareigūnės moterys dėl to, kad yra fiziškai pajėgesni. Dėl šios priežasties, pareigūnų nuomone, būtų tikslinga suvienodinti fizinio parengimo reikalavimus visiems pareigūnams, nepriklausomai nuo jų lyties.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė pradėjo tyrimą dėl galimo lygių galimybių pažeidimo valstybės institucijų veiklos srityje.

Lygių galimybių įstatymai numato pareigą visoms valstybės institucijoms užtikrinti, kad jų rengiamuose ir priimamuose teisės aktuose būtų įtvirtintos lygios moterų ir vyrų teisės. Šios pareigos nevykdymas laikomas lygių galimybių pažeidimu. Tyrimo metu bus vertinami teisės aktai, reglamentuojantis vidaus tarnybos sistemos pareigūnų rengimo tvarką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA