Kaune atidarytas naujas išskirtinis restoranas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas naujas išskirtinis restoranas

N.Zavecko nuotr.

Kaune, Jonavos gatvėje trečiadienio vakarą iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas „Floros simfonija“, svečius stebinsiantis ne tik skirtingus stilius atspindinčiomis salėmis, bet ir ypatingais meniu. Į svarbų išskirtinės vietos kolektyvui vakarą atvyko daugybė žinomų garbingų svečių.

Raudonas kilimas, deglai, duris atveriantys ir kelią link foto sienelės parodantys mimai, daugybė baltos spalvos gėlių puokščių, kuriose dominavo vieni brangiausių šios žiemos žiedų – amariliai, taurūs gėrimai, subtilūs užkandžiai, desertų šou ir daugybė kitų malonių smulkmenų laukė susirinkusiųjų į renginį.

„Gruodžio 7 – oji Kauno pramogų verslo istorijoje bus įrašyta aukso raidėmis. Ir tai sakydamas aš nejuokauju! Kvietimai, kuriuos atidaromo restorano „Floros simfonija“ savininkai Jums įteikė, iš tiesų atspausdinti naudojant tikro aukso dulkes!“, – svečiams pranešė šventės vedėjas Mindaugas Rainys.

Iškilmingą 214 – uoju numeriu pažymėtame Jonavos gatvės pastate įsikūrusio restorano atidarymą pradėjo naują kalėdinę dainą susirinkusiems padovanojusi dainininkė Marija Grabštaitė. Būtent jos balsui skambant renginyje pristatyti ir dizainerės Editos Vendziulienės kurti kailiniai bei Irinos My My kalėdiniai žaisliukai – medaliai.

„Šis restoranas mums tarsi kūdikis. Turėjome tris mėnesius, bet talentingos komandos dėka spėjome padaryti visus pagrindinius darbus – nuo pastato atnaujinimo iki išskirtinio meniu sudarymo“, – sakė vienas iš „Floros simfonijos“ įkūrėjų Henrikas Tautkus.

Anot jo, restoranas yra išskirtinis ir tuo, kad vaišintis čia kasdien galima renkantis gardumynus iš dviejų skirtingų meniu. Daug dėmesio turėtų sulaukti Simfonijos salė, kur patiekiamas itin modernus maistas. Pavyzdžiui, kepto arbūzo salotos, jautiena, paruošta kavos svieste, balto burokėlio sriuba ar sausas sniegas.

Visas šias, kaip ir daugelį kitų gėrybių, ruošia virėjų komanda, vadovaujama tarptautinės darbo patirties turinčio virtuvės šefo Artūro Rakausko. Didžiojoje Britanijoje ne vienerius metus praleidęs Artūras gali didžiuotis gana dažnai ruošęs įvairiausius patiekalus Kate Moss, Lilly Alen, Lenny Henry, Jessie J, Emma Watson ir kitos įžymybėms.

„Svečiuose lauksime ne tik tų, kurie tikisi neįprastų, išskirtinių patiekalų, bet ir tų, kurie tiesiog nori pasigardžiuoti skaniu mėsainiu“, – patikino A. Rakauskas.

Architektas Mantas Bertauskis dviejų aukštų pastate sukūrė keturias skirtingas erdves. Visų jų interjeras – jaukus ir prabangus. Pirmojo aukšto salė – didesnė ir atviresnė. Iš antrojo aukšto ne tik atsiveria vaizdas į Neries pakrantes, bet yra ir daugiau privatumo.

Oficialiai paskelbdamas restorano atidarymą architektas H. Tautkui įteikė garsiausio Lietuvos skulptoriaus sukurtą ledinį raktą.

Antrojoje renginio dalyje daug dėmesio skirta grožiui ir artėjančioms šventėms.
„Merginoms parinkau vienus prabangiausių kailinių, esančių mūsų salone. Visi jie – rankų darbo ir savito dizaino“, – sakė jų autorė E. Vendziulienė.

Dainininkė Viktorija Vaičaitė, televizijos projekto „2 barai. Gyvenimas greitkelyje“ dalyvė Viktorija Šaulytė bei tapytoja bei visažistė Gintė Ramutytė susirinkusiems pademonstravo ir „Medalika“ įkūrėjos Irinos My My vienetinius medalius – kalėdinius žaisliukus, atspindinčius keturis skirtingus metų laikus. Jų dekoracijai naudoti natūralūs upės perlai, Swarovski kristalai ir pusbrangiai akmenys.

Vakarą vainikavo A. Rakausko kūrinių degustacija ir ugningas desertų šou.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA