Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ liko per žingsnį nuo istorinės pergalės | Kas vyksta Kaune

Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ liko per žingsnį nuo istorinės pergalės

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ komanda sulaukė dar vieno iššūkio Eurolygoje – Ispanijoje susitiko su Madrido „Real“ ekipa. Ir nors kauniečiai turnyro lentelėje prieš šią akistatą užėmė 11-ąją vietą, trečioje vietoje besipuikuojantiems ispanams atsipūsti jie neleido ir liko vos per žingsnį nuo pirmosios pergalės prieš šią komandą jų namų arenoje. Rungtynės baigėsi rezultatu 96:91.

Pirmosios rungtynių minutės klostėsi taškas į tašką. Į Jaycee Carrollo tritaškį iš krašto 5 taškais atsakė Kevinas Pangosas, puikiai naudojęsis komandos draugų užtvaromis (5:5). Augusto Lima taisė netaiklų metimą, o dvi greitas pražangas surinkusį Paulių Jankūną keitė ir tritaškį smeigė Brockas Motumas (10:7). Varžovams persvėrus rezultatą, K.Pangosas pataikė savo antrąjį tritaškį (13:11). Po minutės pertraukėlės baudas sumetė Renaldas Seibutis, „du prieš du“ idealiai sužaidė K.Pangosas ir A.Lima, prasiveržimą pridėjo B.Motumas – 19:15. Deja, tada „Žalgirio“ gynyba pradėjo trūkinėti ir šeimininkai lengvai rinko taškus, tarp kurių įsiterpė tik Artūro Milaknio tritaškis po idealiai išpildyto derinio – 22:25.

Antrojo kėlinio pradžioje „Real“ jau pirmavo 22:28, tačiau A.Milaknis vieną po kito paleido du tritaškius, Edgaras Ulanovas po krepšiu surado Robertą Javtoką, o Lukas Lekavičius pratęsė „Žalgirio“ spurtą (10:0) – 32:28. Netrukus E.Ulanovas sužaidė po krepšiu, K.Pangosas smeigė savo trečiąjį tritaškį ir pridėjo dvitaškį su pražanga – 40:33. Rekordinę kauniečių persvarą du „Real“ tritaškiai ištirpdė vos per 20 sekundžių, bet B.Motumo dvitaškis ir E.Ulanovo tolimas metimas vėl grąžino didesnę persvarą – 45:39. Rezultatyviausių žalgiriečių A.Milaknio (11 tšk.) ir K.Pangoso (16 tšk.) baudų metimai buvo vieninteliai „Žalgirio“ taškai per paskutiniąsias 3 antrojo kėlinio minutes – 49:49.

Greitai surinktos keturios komandinės pražangos apribojo žalgiriečių veiksmus gynyboje jau trečiojo kėlinio pradžioje. Tuo naudojuosi ispanai, atitrūkę 51:59. E.Ulanovo dvitaškis su pražanga, B.Motumo metimas ir K.Pangoso tritaškis mažino skirtumą (59:64), tačiau savo trečiąjį tritaškį smeigė „Real“ lietuvis Jonas Mačiulis – 59:67. E.Ulanovas vėl buvo taiklus nuo baudų metimo linijos, o kėlinio pabaigoje Leo Westermannas vis surasdavo P.Jankūną, kurio 9-asis taškas per kėlinį švelnino rezultatą – 69:74.

Artimiausia Eurolygos kova kauniečių laukia jau namų arenoje gruodžio 15 dieną – čia laukia kova su turnyro lentelėje ketvirtąją vietą užimančiais Pirėjo „Olympiacos“ (6 pergalės).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA