Eismo saugumo naujovės Tunelio gatvėje: greičio kontrolė, naujas apšvietimas, perėjos | Kas vyksta Kaune

Eismo saugumo naujovės Tunelio gatvėje: greičio kontrolė, naujas apšvietimas, perėjos

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Ne paslaptis, jog Tunelio gatvė Kauno mieste yra viena iš pavojingiausių atkarpų. Vairuotojai šioje vietoje leistino greičio laikosi tik žinodami, jog toliau laukia policijos pareigūnų ekipažas, o pėstiesiems, sutemus kirsti važiuojamąją dalį net ir per pėsčiųjų perėją saugiai yra itin sunku.

Vos atvėsus orams, lapkričio mėnesio pradžioje buvo partrenkti 2 per pėsčiųjų perėjas ėję žmonės, o kur dar daug avarinių situacijų keliantis kairinis posūkis iš Tunelio gatvės į Radvilėnų plentą.

Pažadėtosios LED perėjos problemas turės išspręsti

Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis teigė, jog planuojamos naujosios perėjos turėtų užtikrinti pėsčiųjų saugumą. Pasak pašnekovo, jos turėtų veikti jau kitais metais.

„Visos perėjos yra apšviečiamos ir tas apšvietimas yra gerinamas, o Tunelio gatvė bus viena iš tų, kur apskritai bus keičiamas apšvietimas pačios gatvės, kadangi yra vykdomi viešieji pirkimai ir bus apie 100km pagrindinių magistralinių Kauno gatvių apšviesta būtent lediniais, šiuolaikiniais, šviesesniais šviestuvais“, – sakė Eismo saugumo komisijos pirmininkas.

Pasirinkimai – du

Lietuvos kelių ir transporto tyrimo instituto Saugaus eismo skyriaus viršininkas Mindaugas Katkus „Kas vyksta Kaune“ pasakojo, kad šioje vietoje yra galimi 2 problemų sprendimai – greičio matuoklio įrengimas arba šviesoforinės sankryžos įrengimas.

„Tunelio ir Radvilėnų gatvių sankryžoje nustatytai juodajai dėmei šalinti, savivaldybės užsakytame tyrime, esame pasiūlę įrengti greičio matavimo prietaisą, kaip greitą priemonę, ir šviesoforinį sankryžos reguliavimą ilgesnėje perspektyvoje.

Greičio matuoklio atsiradimas paprastai padaro didžiulį teigiamą poveikį taškiniuose objektuose – neabejojame, kad jis problemas padėtų suvaldyti ir čia. Ilgalaikėje perspektyvoje problemas reikia spręsti ne greičio matuokliais, todėl siūlome eismą reguliuoti šviesoforais“, – sakė M. Katkus.

R. Mikaitis patvirtino, kad tokios idėjos bus svarstomos ir miesto eismo saugumo komisijoje.

„Tunelio gatvėje yra numatomas pastatyti greičio matuoklis. Įvykus viešiesiems pirkimams bus pastatytas matuoklis, kuris vienu atveju fiksuos greitį važiuojančių nuo geležinkelio stoties, kitu atveju nuo jos, bus keičiama jo padėtis.

Pasak eismo saugumo komisijos pirmininko ši priemonė jau turėtų būti laiku „pavasariniams greičiams fiksuoti.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA