Šiemet daugiausia senų daugiabučių atnaujinta Kauno apskrityje | Kas vyksta Kaune

Šiemet daugiausia senų daugiabučių atnaujinta Kauno apskrityje

Asociatyvi/AM nuotr.

Atnaujintais senais daugiabučiais namais šiemet pirmauja, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) duomenimis, Kauno apskritis.

Čia išduoti 105 renovuotų daugiabučių statybos užbaigimo aktai. Tai penktadalis visų šiais metais šalyje baigtų statybų pagal daugiabučių atnaujinimo projektus.

Vilniaus regione užbaigtų modernizuoti daugiabučių skaičius taip pat artėja prie šimto. Nors dar liko mėnuo iki 2016 m. pabaigos, o Klaipėdos, Vilniaus ir Kauno apskritys šiemet renovuotų namų skaičiumi jau pranoksta 2015-uosius. Klaipėdos apskrityje modernizuota 33 namais daugiau, Vilniaus – 31, Kauno – 18.

Gerėja ne tik kiekybiniai, bet ir kokybiniai modernizavimo rodikliai. Šiemet nustatyta mažiau reikšmingų pažeidimų – surašytų administracinių teisės pažeidimų protokolų skaičius (32), tikėtina, per gruodį nepasieks pernykščio (58).

Vis operatyviau į statybos inspektorių nurodymus pašalinti nedidelius darbų kokybės trūkumus reaguoja rangovai. Jau beveik nekyla problemų, kad tinkamai būtų įrengtos fasadų šiltinimo sistemos. Sumažėjo technologinių pažeidimų užtaisant angokraščius, izoliuojant pamatus. Tačiau vis dar pasitaiko, kad vandens nuvedimo nuo plokščiųjų stogų sistemos neatitinka joms keliamų reikalavimų.

Kauno apskrityje VTPSI pareigūnai, tikrinę statybos dalyvių veiklą, nustatė 6 pažeidimus, už kuriuos taikyta administracinė atsakomybė. Pernai buvo nustatyta 17 tokių pažeidimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA