Pričiupo vaikiną, nelegaliai prekiavusį pirotechnika | Kas vyksta Kaune

Pričiupo vaikiną, nelegaliai prekiavusį pirotechnika

Kauno VPK nuotr.

Gruodžio mėnesį, prasidėjus prekybai pirotechnikos priemonėmis, policijos pareigūnai atidžiau stebi ir siekia užkardyti pirotechninių priemonių prekybos bei naudojimo pažeidimus.

Prieššventiniu ir švenčių laikotarpiu didesnis dėmesys skiriamas ir toms vietoms, kur pirotechnikos priemonės gali būti naudojamos pažeidžiant nustatytas taisykles – mokyklose, kioskuose bei parduotuvių prieigose, turgavietėse, miestų aikštėse, paauglių pamėgtose susibūrimo vietose. Todėl, gavus informacijos dėl nelegalios prekybos pirotechnika, siekiant apsaugoti kitų asmenų, ypatingai nepilnamečių sveikatą ir gyvybę, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nedelsiant atliko patikrinimą.

Informacija pasitvirtino. Vakar, gruodžio 6 d., Kauno r., Lapių mstl., pas 18-metį gyvenamosiose ir pagalbinėse (garaže) patalpose rasta įvairių rūšių pirotechninių gaminių: į bendrą junginį sujungtų 10 vnt. įvairių rūšių fejerverkų, kurie vientisai apvynioti lipnia juosta ir sujungti knatu; 2 dėžutės petardų (kiekvienoje po 20 petardų) „Petardy Lontowe“, 30 petardų „DUM BUM“, 6 petardos „Little JOE“, 1 fejerverkas „SKULL 5“.

1997 m. gimęs vyras pirotechnika prekiavo internetu, t. y. įvairiuose interneto portaluose buvo įdėjęs skelbimus, kad parduoda pirotechninius gaminius. Jaunuolis neturėjo licencijos vykdyti tokios prekybos, be to, pirotechninės priemonės buvo nesertifikuotos.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 173 str. 1 d. dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla, kas užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių eurų su pagamintos produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu.

Policija primena, kad pirotechnikos priemones draudžiama naudoti poilsio metu nuo 22.00 val. iki 8.00 val. ryte, išskyrus švenčių dienas, masinių pramogų renginius. Pirotechnikos priemonių naudojimo taisyklės taip pat draudžia šias priemones naudoti ne pagal paskirtį, apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Antros ir trečios kategorijos pirotechnikos priemonių negalima naudoti arčiau kaip 30 metrų šalia mokyklų, gydymo įstaigų, maldos namų, šarvojimo patalpų, kitų Savivaldybės tarybos nustatytų vietų.
Dėl neatsargaus elgesio su pirotechnikos priemonėmis kasmet nukenčia bent keli žmonės, ypač savo ir aplinkinių sveikata ar net gyvybe rizikuoja vaikai ir nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų apsvaigę asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA