Kaune rengiamasi tvarkyti Steigiamojo Seimo aikštę | Kas vyksta Kaune

Kaune rengiamasi tvarkyti Steigiamojo Seimo aikštę

BNS 2016/12/06 08:17
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno valdžia žada skelbti architektūrinį vizijų konkursą šiuo metu merdinčiai Steigiamojo Seimo aikštei.

Oponentai pritaria, kad ši Senamiesčio erdvė yra apmirusi, tačiau nuogąstauja, kad konkursas tėra priedanga pastatų statyboms.

Kaip rašo „Kauno diena“, prie diskusijų stalo vėl susėdo Kauno vadovai, architektai ir kultūros paveldo sergėtojai. Nutarta, kad artimiausiu metu bus skelbiamas architektūrinis Steigiamojo Seimo aikštės vizijų konkursas, kuriame bus išgrynintos šiai vietai labiausiai tinkančios idėjos.

„Reikia pripažinti, kad ši aikštė šiuo metu yra visiškai nefunkcionuojantį ir nepatraukli. Mūsų pagrindinis tikslas – šią vietą paversti traukos objektu. Kitais žodžiais tariant, šią aikštę paversti vieta, kurioje žmonės norėtų būti. Norime išgirsti architektų ir urbanistų minčių bei idėjų, kaip tai pasiekti. Galbūt kažkas siūlys statyti gyvenamuosius namus, kavines, galbūt siūlys nieko nedaryti, o galbūt kažkas pasiūlys visą sprendimų kompleksą. Konkurso metu visa tai sužinosime”, – dienraščiui aiškino Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Konkursas dar nepaskelbtas, tačiau jau pasigirdo nuogąstavimų, kad Steigiamojo Seimo aikštę ketinama tiesiog užstatyti pastatais. Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos narys architektas A.Karalius tikino, kad jau konkurso pavadinime nurodoma, jog pagrindinis siekis aikštėje – statybos: „Tokiu atveju nėra ką daug ir išvedžioti. Bandymas Senamiesčio aikštę užstatyti yra neraštingas ir vulgarus urbanistinis recidyvas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA