Kauno Kalėdų eglutė nustojo suktis | Kas vyksta Kaune

Kauno Kalėdų eglutė nustojo suktis

R. Tenio nuotr.

Dėl itin didelio lankytojų srauto ir techninių problemų laikinai sustojo Kauno Kalėdų eglutės judanti karuselė, kurioje įrengta dvylika didelių arklių.

Eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė žada, kad sutikrimai laikini ir eglutės karuselė vėl džiugins lankytojus po trumpo remonto jau ateinančią savaitę.

Kaip jau rašėme, ypatingoji Kauno eglutė pradėta gaminti dar rugsėjo mėnesį. Kauno kalėdinė eglė šįmet yra 16 metrų aukščio, dar du metrus užima jos viršūnės dekoracija.

Eglė kaip ir kasmet, yra išskirtinė: jos apačioje įrengta besisukanti karuselė, ant kurios kiekvienas gali pasisupti.

Vienas eglutės sukimosi seansas vyksta apie dvidešimt minučių, o ant ypatingojo įsimylėjėlių arkliuko telpa du žmonės.

Ant pakylos pastatyti suoliukai su stalais, prisėdus čia galima išgerti arbatos. Iš viso ant judančios konstrukcijos telpa daugiau kaip 100 žmonių. Konstrukcija papuošta žaisminga kompozicija iš kėdutės, staliuko, mažų supynių, arkliukų, pianino, dviratuko bei kitų dekoracijų. Karuselė išsiskiria veidrodiniu atspindžiu, sukuriančiu išskirtinį eglės efektą.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad šiemet eglutės papuošimų prireikė ir kauiečiams: vieną tokį nutvėrė savanoriai, dirbę prie eglutės, kuomet jis nešinas šventiniu eglutės papuošimu – dekoruota kėde bandė pasišalinti iš Rotušės aikštės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA