Kauno simbolis švenčia 81-erių metų gimtadienį | Kas vyksta Kaune

Kauno simbolis švenčia 81-erių metų gimtadienį

Archyvo / R.Talučio nuotr.

Neatsiejamu Kauno simboliu tapęs vienas iš dviejų Kauno funikulierių sekmadienį švenčia garbingą 81-erių metų sukaktį. 1935-iais pradėjęs veikti Aleksoto funikulierius šiomis dienomis nebėra toks populiarus, kaip buvo anksčiau, tačiau vis dar yra mielai lankomas užsienio svečių.

Kontrolieriai pasakoja, jog per dieną į kalną ir atgal perkeliama apie 200 kauniečių, o savaitgaliais aktyvesnės turistinės grupės.

Deja, nors objektas yra istorinis ir lankomas turistų, kauniečius ir miesto svečius pasitinka iš išorės aptrupėję nameliai. Pavadinimo ar iškabos taip pat nėra, tad turistai ne visada žino, kur patenka, tad darbuotojams tenka išeiti už vartų ir juos pasikviesti.

Anksčiau jis nedirbdavo sekmadieniais, tačiau Kauno valdžia įpareigojo bendrovę „Kauno autobusai“ paslaugą teikti visomis dienomis. Taip pat galvojama rekonstruoti Aleksoto panoramos aikštelę, nuo kurios atsivertų įspūdingas peizažas, būtų įrengta nedidelė kavinė.

Kauno vicemeras Simonas Kairys yra teigęs, kad šiuo metu funikulierius labiau naudojamas kaip susisiekimo priemonė, o turistams yra mažiau patrauklus, tiek dėl savo darbo laiko, tiek dėl to, kad iki jo papėdės turistus nepatogu atvežti.

Svarstoma ir kuo būtų galima sudominti iki aikštelės kalno viršuje pakilusius lankytojus – čia galėtų būti įrengti žiūronai miesto panoramai apžvelgti, vasaros sezono metu galėtų veikti kavinė.

Kitą Kaune veikiantį Žaliakalnio funikulierių priežiūri įmonė „Kauno liftai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA