Zoologijos sodas pasipuošė tūkstančiais lempučių | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas pasipuošė tūkstančiais lempučių

Zoologijos sodo nuotr.

Ar esate matę, kaip sniegu džiaugiasi snieginiai leopardai ar šiauriniai elniai? O ar galėtumėte pagalvoti, kad ledinis vanduo ruoniui ypač patinka?

Artėjant didžiosioms metų šventėms Lietuvos zoologijos sodas kviečia pamatyti kaip žiema džiaugiasi sodo gyventojai.

„Daugelis nustemba sužinoję, kad sodas dirba ištisus metus, net per šventes. Žiema ne išimtis! Kai kuriems sode esantiems gyvūnams žiema yra pats mėgstamiausias ir tinkamiausias metasׅׅ“, – teigia Lietuvos zoologijos sodo Komunikacijos ir edukacijos skyriaus vedėja Lina Andriuškaitė.

Kai kurie gyvūnai pasijunta savo stichijoje – jiems nebereikia slėptis nuo saulės, kaitros, jie gali mėgautis žemesne temperatūra ir iškritusiu sniegu. Pasak L. Andriuškaitės, visuomenėje vyrauja nuomonė, kad žiemą zoologijos sode nėra ką pamatyti, tačiau apsilankius nustembama.

Žiemą galima susipažinti su šiauriniais elniais, atkeliavusiais į sodą iš Kalėdų senelio šalies Suomijos. Šie gyvūnai dar kitaip žinomi kaip Kalėdų senelio transportas – tai šiauriniai elniai, kurie Kalėdų naktį traukia senelio roges.

Žiemą apsilankius sode taip pat bus galima pamatyti snieginius leopardus, amūrinius tigrus, snieginius ožius, korsakus ar arktinius vilkus. Šie gyvūnai būna gražiausi žiemą, jų kailis tampa daug puošnesnis.

Net įprastos, miškuose lakstančios lapės, žiemą tampa išties karališkai gražios. Taip pat zoologijos sode vyksta ir žiemai pritaikyti žvėrelių pristatymai.

Be gyvūnų, visą gruodį, zoologijos sode lankytojai, žinoma, galės išvysti ir Kalėdines dekoracijas. Sodas papuoštas net 4236 kalėdinėmis lemputėmis.

Be šviečiančių dekoracijų, apsilankymo zoologijos sode metu, bus galima pasigrožėti ne tik pačių darbuotojų ir savanorių gamintomis dekoracijomis, bet ir dekoracijomis, kurias gamino gyvūnai, mat įvairių kanopinių žvėrių – ožkų, avių, lamų, kupranugarių apgraužtos šakos panaudotos sodo puošybai.

Gyvūnų pristatymo tvarkaraštį rasite čia.

Bilietų kainos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA