Atėjus naujai valdžiai, traukiasi ilgametis „Lietuvos geležinkelių” vadovas | Kas vyksta Kaune

Atėjus naujai valdžiai, traukiasi ilgametis „Lietuvos geležinkelių” vadovas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ilgametis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka penktadienį įmonės valdybai įteikė prašymą trauktis iš pareigų.

„Per ilgus metus bendrovė pelnė patikimos ir gerbiamos įmonės vardą tarp klientų ir partnerių visoje Europoje. Kaip vadovas jaučiu didelę atsakomybę už jos veiklą ir tolesnį likimą. Kad įmonės veikla būtų efektyvi, reikalingas svarbiausių valstybės asmenų ir institucijų supratimas bei palaikymas. Be politinio palaikymo ir pritarimo strateginiams sprendimams neįmanoma pasiekti užsibrėžtų tikslų ir įmonei bei visai valstybei svarbių rezultatų“, – „Lietuvos geležinkelių“ pranešime cituojamas S.Dailydka.

„Deja, tam tikrų grupių veiksmai nukreipti asmeniškai prieš mane kenkia vienai stipriausių transporto įmonių Europoje, žlugdo jos įvaizdį bei reputaciją. Esant dabartinei situacijai, nematau galimybių toliau tęsti pradėtų darbų“, – pridūrė jis.

S.Dailydka teigė besitikintis, jog „Lietuvos geležinkeliams“ ateis vadovauti profesionalas, kuris „išlaikys užsitarnautą patikimo vežimo ir logistikos partnerio vardą, ir bendrovė toliau sėkmingai konkuruos tarptautinėje transporto rinkoje“.

Ketvirtadienį S.Daildydka ir geležinkelius valdančios Susisiekimo ministerijos laikinasis vadovas Rimantas Sinkevičius susitiko su kadenciją baigiančiu ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi. Apie šį susitikimą iš anksto nebuvo skelbiama.

R.Sinkevičius BNS ketvirtadienį vakare BNS sakė sulaukęs kai kurių „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narių atsistatydinimo pareiškimų, tačiau jų pavardžių neatskleidė, tikindamas, kad ši informacija – „neviešas daiktas“.

Geležinkelių valdybą sudaro trys ministerijos atstovai valdybos pirmininkas susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas, ministerijos kancleris Tomas Karpavičius ir ministro patarėjas Alfonsas Macaitis, taip pat du nepriklausomi atstovai Ričardas Čepas ir Algimantas Variakojis.

Ministras teigė nematąs reikalo atleisti „Lietuvos geležinkelių“ valdybos, nes natūrali jos kaita vyks pasikeitus ministrams. Prezidentė Dalia Grybauskaitė naujuoju susisiekimo ministru patvirtino kadenciją baigiančioje Vyriausybėje energetikos ministru dirbusį Roką Masiulį.

Prieš maždaug savaitę klausiamas apie atsistatydinimą atėjus naujam susisiekimo ministrui, S.Dailydka spaudos konferencijoje sakė: „Jeigu atsiras tokių galimybių, tai aš neprieštarausiu. Kol manimi pasitiki ir duoda galimybę man dirbti, aš dirbu“.

Transporto inžinieriaus mokslų daktaro laipsnį turintis 63-jų S.Dailydka „Lietuvos geležinkeliams“ vadovavo dešimtmetį, prieš tai 2002-2006 metais buvo bendrovės Keleivių vežimo valdybos viršininkas. S.Dailydka yra dirbęs bendrovėje „Lindra“ vadovaujančiose pareigose, penkerius metus vadovavo bendrovei „Lietuvos avialinijos“.

S.Dailydka pastaruosius penkeris metus yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto Geležinkelių transporto katedros docentas.

Pirmaisiais nepriklausomybės metais jis vadovavo Lietuvos kelių vežėjų asociacijai „Linava“, buvo Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas.

Pastaruoju metu žiniasklaida kėlė klausimus dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalis iš Rusijos.

Išskirtinio dėmesio skirstant „Lietuvos geležinkelių“ paramą sulaukė Vilkaviški rajono ir Mažeikių rajono lopšeliai, darželiai ir sporto mokyklos. Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje premjeras A.Butkevičius į Seimą kandidatuoja nuo 1996 metų, o Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA