A.Butkevičius apie V.Makūną: aš manau, kad mero pareigas jis gali eiti | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius apie V.Makūną: aš manau, kad mero pareigas jis gali eiti

BNS 2016/12/02 10:43
Kas vyksta Kaune nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybai tiriant galimą Kauno rajono vadovybės korupciją, laikinasis premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius kol kas nemato kliūčių Kauno rajono merui Valerijui Makūnui eiti pareigas.

„Aš manau, kad mero pareigas jis tikriausiai gali eiti, nes jis pats pasakė, kad tikrai tyrimui netrukdys ir jam, jo manymu, įtarimai nėra pareikšti. Tai jei nėra kaltinimų, gali“, – žurnalistams sakė socialdemokratų vadovas.

Premjeras sako tik šiandien sužinojęs, kad V.Makūnas apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pateikti įtarimus.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, jog įmonės lėšomis bus tiekiamos statybinės medžiagos jo namui, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

V.Makūnas penktadienį Socialdemokratų partijos valdybai pranešė stabdantis narystę partijoje.

Meras sako kol kas nematantis reikalo atsistatydinti, tačiau tikina tai padarysiąs, „jei paaiškės, kad tie kaltinimai yra rimti“. V.Makūnas žurnalistams Vyriausybėje penktadienį taip pat tikino nežinojęs jokių byloje minimų aplinkybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA