Virš Kauno pakibo sunkiasvorė technika – ruošiamasi neregėtam pastato griovimui | Kas vyksta Kaune

Virš Kauno pakibo sunkiasvorė technika – ruošiamasi neregėtam pastato griovimui

Penktadienio rytą kauniečius pačiame miesto centre stebino neįprastas reginys. Ruošiantis ypatingai griovimo operacijai, ant 42 metrų „Respublikos“ vaiduoklio kyla sunkiasvorė technika. Jau artimiausiomis dienomis ji pradės ardyti pastatą nuo viršaus.

Tai retai dėl savo sudėtingumo naudojamas griovimo būdas, tačiau būtent taip miesto centrą nuo senųjų „Respublikos“ griaučių išlaisvinti ryžosi „Vičiūnų grupė“, kitąmet čia statysianti vieną didžiausių ir moderniausių verslo centrų Lietuvoje „Magnum“.

„Saugiai ir efektyviai nugriauti dešimtmečius stovėjusius, itin tvirtus viešbučio griaučius – nemenkas iššūkis. Tam pasitelkėme aukščiausios kvalifikacijos inžinierius ir statybos specialistus iš bendrovės „Pastatų griovimas“. Įvertinę visas aplinkybes, pasirinkome griovimo būdą, kuris techniškai sudėtingas, tačiau taupo kaštus ir kelia mažiau trukdžių miestiečiams“, – pasakoja „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Specialus net pusantro šimto tonų sveriantis kranas ant skirtingų viešbučio korpusų užkels tris 20 tonų ekskavatorius, kurie netrukus ir imsis darbo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA