Rotušėje pradėjusios veikti Kalėdų svetainės gali nebelikti | Kas vyksta Kaune

Rotušėje pradėjusios veikti Kalėdų svetainės gali nebelikti

R. Tenio nuotr.

Praėjusį sekmadienį Rotušėje darbą pradėjo Kalėdinė svetainė, kurioje galima ateiti ir nusifotografuoti su tikru Kalėdų Seneliu bei parašyti ir palikti jam laišką. Tačiau šio penkerius metus veikiančio kampelio gali nebelikti, nes jam raginama palikti patalpas.

Įsiamžinti su Kalėdų Seneliu

Projekto sumanytojas, fotografas Viktoras Vėberis teigė, kad per sezoną – nuo advento iki Trijų Karalių čia apsilanko apie 60 tūkst. žmonių. Jis pastebi, kad žmonių pastaruoju metu mažėja, per Kalėdas dažnai užsuka emigrantai, taip pat atvyksta turistai iš Rusijos, Airijos, Anglijos, Amerikos, Indijos ir kitų šalių.

Žmones čia traukia kambaryje įsikūrusi ateljė: po dailia šventine arka, už mokestį galima įsiamžinti su tikru Kalėdų Seneliu, nuotrauka padaroma iškart, o ją mažieji turi išsukti pro stebuklingą dėžutę, padedant elfui. Čia pat galima nusikaldinti šventinį, žalvarinį pinigėlį ir parašyti laišką tikram Kalėdų Seneliui. Vos per kelias savaites jau sulaukta poros šimtų laiškų – į visus juos atsakoma.

Kalbintas Kalėdų Senelis į klausimus atsakinėjo lietuvių kalba, nors tikino, kad atvyko iš pačios Laplandijos, keliavo lėktuvu ir keturiais šiauriniais elniais. Senelį dažnas vaikas pačiupinėja, patampo už barzdos, tikrina ar tikra.

„Dovanos kauniečiams atskris lėktuvu, jų tokia galybė, kad elniams patiems neįmanoma atgabenti visų iš karto. Senelis ir nykštukai labai stengiasi, sudaro sąrašus, o per ypatingąją naktį elfai rūpinasi, kad visos dovanos pasiektų vaikus”, – kalbėjo Kalėdų Senelis.

Šeimos tradicija

Anot V. Vėberio, įsiamžinti su Kalėdų Seneliu šeimos čia atvyksta jau ne vienerius metus, kitos ir visu penkerius, kiek čia veikia Kalėdinis kampelis: „Žmonės tie patys eina, paskui lygina praėjusių metų nuotraukas, stebi kaip vaikai auga, tai tampa šeimos tradicija”, – teigė V. Vėberis.

Po trumpos fotosesijos kalbinta Evelina ir Viktorija tikino čia atėjusios dėl vaikų: „Ateiname dėl mažųjų, kai užaugs, bus ką prisiminti. Tiesa, pagrandukas išsigando, nes pirmą kartą mato gyvą Kalėdų Senelį. Lankomės trečius metus iš eilės, tai tapo šeimos tradicija.”

Viktorija sakė, kad šis apsilankymas tapęs šeimos ritualus: „Aš irgi dėl vaiko atvykau, jie paskui viską prisimena, pasakoja kitiems, džiaugiasi”, – kalbėjo kaunietė.

Neaišku kiek gyvuos

V. Vėberis džiaugėsi, kad ši vieta tapo kauniečių mėgstama, tačiau prasitarė, kad nežino, kiek čia dar veiks, nes gavo raginimą palikti patalpas.

„Šiuo metu vyksta procesas, tačiau daugiau apie tai kalbėti nenoriu, o ir siekiu čia ne uždarbiauti, bet atstovauti miesto įvaizdį. Tačiau atvirai kalbant, kol kas neaišku kiek čia gyvuosime, tikimės, kad šį sezoną dar veiksime, o kaip bus vėliau – nežinia”, – kalbėjo V. Vėberis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA