Studentai rūpinosi vaikų saugumu perėjose | Kas vyksta Kaune

Studentai rūpinosi vaikų saugumu perėjose

Kauno VPK nuotr.

Vos tik prasidėjus tamsiajam metų laikui, Kauno perėjose pasipylė avarijos. Tai sukėlė ne tik karštas diskusijas svarstant, kas labiausiai prisideda prie to, kad avarijos įvyktų, bet ir paskatino ieškoti būdų, kuriais saugumas perėjose padidėtų.

[galerija kiek=”4″]

Siekiant užtikrinti bei prisidėti prie vaikų saugumo keliuose, visą šią savaitę Kauno technikos kolegijos studentai rytais, pusvalandį prieš pasidedant pamokoms, budėjo prie ugdymo įstaigos mokyklos-darželio „Rūtelė“ esančios pėsčiųjų perėjos. Tokiu gestu studentai parodo, jog ne tik policijos pareigūnai gali budėti prie pėsčiųjų perėjų reguliuodami eismą. Prisidėti užtikrinant eismo saugumą gali kiekvienas. Prieš daugiau nei savaitę Šilainiuose, šalia mokyklos esančios pėsčiųjų perėjos, budėjo mama, kuri vaikams padėjo saugiai pereiti gatvę.

„Prie saugaus eismo užtikrinimo raginami prisidėti visi norintys bei galintys tai daryti. Studentai, suprasdami šių budėjimų naudą, nusprendė šią veiklą tęsti ir ateinančią savaitę“, – džiaugėsi Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus specialistė J. Juršytė.

Pareigūnai tikisi, jog šių studentų pavyzdžiu paseks ir vaikų tėveliai. Prie ugdymo įstaigos kalbinti tėvai pastebėjo budinčiuosius ir teigė, jog daug ramiau išleidžia savo atžalas į mokyklą-darželį, matydami, jog eismas yra prižiūrimas.

„Suaugusieji rodo pavyzdį jaunajai kartai, jie padeda vaikams formuoti saugaus elgesio kelyje įgūdžius“, – kalbėjo prie perėjos budėję studentai. Todėl pareigūnai primena, kad būtina dėvėti atšvaitą, nes, esant blogam matomumui ar tiesiog tamsesniam paros metui, liksite nepastebėti. Rūpinkimės vienas kito saugume kelyje, būkite atidūs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA