Zoologijos sodas džiugina pirmąja kalėdine dovana | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas džiugina pirmąja kalėdine dovana

Organizatorių nuotr.

Zoologijos sodo darbuotojai įsitikinę – vaizdą, kaip žiema džiaugiasi snieginiai leopardai ar šiauriniai elniai, matė dar ne visi kauniečiai. Dėl šios priežasties, artėjant didžiosioms metų šventėms, zoologijos sodas skelbia nuolaidą visiems vienkartiniams bilietams (įskaitant ir šventines dienas bei savaitgalius) – juos gruodžio mėnesį įsigyti galėsite 20% pigiau. 

„Daugelis nustemba sužinoję, kad sodas dirba ištisus metus, net per šventes. Žiema ne išimtis! Kai kuriems sode esantiems gyvūnams žiema yra pats mėgstamiausias ir tinkamiausias metasׅׅ“, – teigia Lietuvos zoologijos sodo Komunikacijos ir edukacijos skyriaus vedėja Lina Andriuškaitė.

Kai kurie gyvūnai pasijunta savo stichijoje – jiems nebereikia slėptis nuo saulės, kaitros, jie gali mėgautis žemesne temperatūra ir iškritusiu sniegu. Todėl žiema puikiausias laikas pamatyti zoologijos sodo gyventojus kitokius ir susipažinti su tais, kurių galbūt vasarą nepastebite. Pasak L. Andriuškaitės, visuomenėje vyrauja nuomonė, kad žiemą zoologijos sode nėra ką pamatyti, tačiau apsilankę tikrai nustebsite.

Žiemą susipažinsite su šiauriniais elniais, atkeliavusiais į sodą iš Kalėdų senelio šalies Suomijos. Šie gyvūnai dar kitaip žinomi kaip Kalėdų senelio transportas – tai šiauriniai elniai, kurie Kalėdų naktį traukia senelio roges. Žiemą apsilankę sode taip pat pamatysite snieginius leopardus, amūrinius tigrus, snieginius ožius, korsakus ar arktinius vilkus. Šie gyvūnai būna gražiausi žiemą, jų kailis tampa daug puošnesnis. Net mums įprastos, miškuose lakstančios lapės, žiemą tampa išties karališkai gražios.

Be gyvūnų, visą gruodį, zoologijos sode lankytojai, žinoma, galės išvysti ir Kalėdines dekoracijas. Viena didžiausių prekybos elektronikos dalimis ir komponentais įmonių Baltijos šalyse UAB „Lemona“ sodą papuošė net 4236 kalėdinėmis lemputėmis. „Zoologijos sodas – išskirtinis objektas ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje. Norime, kad šiuo kalėdiniu laikotarpiu jis nebūtų pamirštas, o atvirkščiai – spindėtų ryškiai ir šventiškai!“ – teigė įmonės generalinis direktorius Raimondas Arlauskas. Be šviečiančių dekoracijų, apsilankymo zoologijos sode metu, bus galima pasigrožėti ne tik pačių darbuotojų ir savanorių gamintomis dekoracijomis, bet ir dekoracijomis, kurias gamino gyvūnai! Mat įvairių kanopinių žvėrių – ožkų, avių, lamų, kupranugarių apgraužtos šakos panaudotos sodo puošybai.

Žiema zoologijos sode – tai išskirtinė galimybė išvysti gyvūnus kitokius – vienus pakeitusius kailiuką, kai kuriuos visai nebijančius sniego, o trečius besimėgaujančius šaltuku. Gruodis pats geriausias laikas aplankyti zoologijos sodą ir parsinešti namo pačius egzotiškiausius ir smagiausius prisiminimus!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA