TV3 savininkai ketina parduoti verslą Lietuvoje ir Baltijos šalyse (papildyta) | Kas vyksta Kaune

TV3 savininkai ketina parduoti verslą Lietuvoje ir Baltijos šalyse (papildyta)

BNS 2016/11/30 13:32
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Švedijos žiniasklaidos koncernas „Modern Times Group“ (MTG) nekomentuoja žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų apie ketinimus parduoti verslą Baltijos šalyse, įskaitant TV3 televizijų grupę.

„Mes niekada nekomentuojame spekuliacijų“, – BNS teigė MTG atstovė Jessica Sjoberg (Džesika Sjoberg).

Su bendrovės „Tele-3“, valdančios MTG kanalus Lietuvoje, generaline direktore Laura Blaževičiūte BNS trečiadienį kol kas susisiekti nepavyko.

Estijos spaudos asociacijos vykdomasis direktorius Toomas Leito (Tomas Leitas) trečiadienį patvirtino girdėjęs apie MTG ketinimus parduoti verslą Baltijos šalyse, tačiau pabrėžė, kad jokios konkrečios informacijos apie tai neturi.

„TV3 Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, taip pat „Viasat“ pardavimą vienu paketu galima laikyti gerai apgalvotu verslo požiūriu, nes jis – labai brangus. (…) Kaina didelė, todėl galimas jo pirkėjas gali būti iš Skandinavijos“, – BNS sakė žiniasklaidos rinkos analitiku laikomas T.Leito.

„Nemanau, kad toks sandoris greitai įvyktų. Galimi naujieji savininkai ne mažiau kaip pusmetį analizuotų televizijas, jų finansinę apskaitą ir taip toliau“, – pridūrė jis.

Neoficialiais duomenimis teigiama, kad įgaliojimas ieškoti galimų viso MTG verslo trijose Baltijos valstybėse, kuris vertinamas apytikriai 100 mln. eurų, pirkėjų suteiktas SEB grupei. Pirmenybė teikiama potencialiems pirkėjams ne iš Baltijos šalių.

MTG pajamos Baltijos šalyse, Čekijoje ir Bulgarijoje pernai išaugo 11,8 proc. iki 2,53 mlrd. Švedijos kronų (159 mln. eurų), veiklos pelnas – 44,7 proc. iki 288 mln. kronų (29,5 mln. eurų).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA