V.Makūnas apie bendražygių sulaikymą: jei įtarimai pasitvirtins, prisiimsiu atsakomybę | Kas vyksta Kaune

V.Makūnas apie bendražygių sulaikymą: jei įtarimai pasitvirtins, prisiimsiu atsakomybę

BNS 2016/11/30 19:32
R. Tenio nuotr.

Kauno rajono meras socialdemokratas Valerijus Makūnas sako, kad dviejų jo partijos bendražygių – savivaldybės vicemero ir administracijos direktoriaus sulaikymas buvo netikėta ir nemaloni staigmena.

Jeigu pasitvirtintų įtarimai ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo, Kauno rajono socialdemokratų vadovas BNS trečiadienį sakė ketinantis prisiimti atsakomybę, tačiau kokią – nedetalizavo.

„Šiandien skaitant tikrai nemalonu, turiu pripažinti. Jeigu tai pasitvirtins, jaučiu atsakomybę ir ją prisiimsiu, kiek man dera. Bet reikėtų palaukti teisėsaugos išvadų. (…) Jeigu viskas pasitvirtintų, suprantama, kad kažkokius veiksmus reikėtų priimti pačiam“, – sakė V.Makūnas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba trečiadienį sulaikė Kauno rajono vicemerą Kęstutį Povilaitį ir dar tris asmenis – privačių įmonių atstovus. Pirmadienį buvo sulaikyti dar penki žmonės, tarp jų – administracijos direktorius Ričardas Pudževelis, jo sutuoktinė ir vienos bendrovės direktorius.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas tiriant galimą korupciją savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu.

V.Makūnas sakė apie sulaikytą savo pavaduotoją nieko nežinojęs ir apie tai išgirdęs iš BNS žurnalistės, tačiau K.Povilaičio darbe trečiadienį pasigedo.

„Darbe nebuvo. Bandėme skambinti, neatsiliepė, ir tiek – kadangi buvo darbų, per daug nesigilinau“, – sakė Kauno rajono meras.

Jis teigė negalintis komentuoti ikiteisminio tyrimo ir nieko nežinantis apie jo detales ar apie jame figūruojančias bendroves, tačiau pabrėžė, kad savivaldybė teisėsaugai pasirengusi teikti visą reikiamą informaciją.

„Man tai staigmena, nes R.Pudževelis jau antrą kadenciją (dirba – red.), visi vertino kaip ramų, kompetentingą žmogų. Tikrai manau, kad artimiausiu metu bus į visus klausimus atsakyta. Šiandien man sunku komentuoti ir net suvokti, kaip taip gali būti“, – kalbėjo meras.

R.Pudževeliui yra pareikšti įtarimai, jį leista suimti dviem savaitėms. Teismo duomenimis, administracijos direktorius 2014 metų rugpjūtį susitarė su versininku S.B., kad jo vadovaujamos įmonės lėšomis bus įsigytos R.Pudževeliui ir jo sutuoktinės statomam gyvenamajam namui Kauno rajone reikalingos statybinės medžiagos. Jie susitarė, kad įmonės apskaitoje bus nurodyta, jog šios medžiagos bus panaudotos jo įmonei renovuojant Kauno rajono savivaldybei priklausančias šilumos katilines.

Nusikaltimas truko apie dvejus metus. Įtariama, kad R.Pudževelis tai koordinavo ir inicijavo.

V.Makūnas sakė, kad skyrius yra gavęs R.Puždevelio prašymą stabdyti narystę partijoje, tą ruošiamasi padaryti ketvirtadienį. Jis teigė, kad sulaukus informacijos apie įtarimus vicemerui, būtų stabdoma ir jo narystė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA