Kauno rajono savivaldybės administracijos vadovas R.Pudževelis suimtas dviems savaitėms (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybės administracijos vadovas R.Pudževelis suimtas dviems savaitėms (atnaujinta)

BNS 2016/11/30 09:44

Korupcija įtariamas Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Ričardas Pudževelis trečiadienį suimtas dviem savaitėms. Tam pačiam laikotarpiui suimtas ir verslininkas, įtariamas jam perdavęs kyšį, pranešė Kauno apylinkės teismas.

Prokuroras prašė abu įtariamuosius suimti mėnesiui.

„Abiems asmenims, dėl kurių buvo kreiptasi dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo buvo prašomas toks pats terminas“, – žurnalistams trečiadienį sakė prokuroras Valentinas Alekna.

Atliekant ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba pirmadienį sulaikė penkis asmenis, tarp jų – R.Pudževelio sutuoktinę ir vienos bendrovės direktorių. Du įtariamuosius suėmus, kitiems paskirtos lengvesnės kardomosios priemonės.

Teismo duomenimis, administracijos direktorius 2014 metų rugpjūtį susitarė su versininku S.B., kad jo vadovaujamos įmonės lėšomis bus įsigytos R.Pudževeliui ir jo sutuoktinės statomam gyvenamajam namui Kauno rajone reikalingos statybinės medžiagos. Jie susitarė, kad įmonės apskaitoje bus nurodyta, jog šios medžiagos bus panaudotos jo įmonei renovuojant Kauno rajono savivaldybei priklausančias šilumos katilines.

Nusikaltimas truko apie dvejus metus. Įtariama, kad R.Pudževelis tai koordinavo ir inicijavo. Teismas pažymi, kad jis, būdamas valstybės tarnautojas, piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos sau ir savo sutuoktinei.

„Statybinėmis medžiagomis buvo pastatytas dalinai namas. Tos statybinės medžiagos, manome, pagal užmaskuotus sandorius buvo teikiamos kaip kyšis“, – sakė V.Alekna.

Kaip pranešė teismas, R.Pudževelis posėdžio metu savo pozicijos dėl jam pareikšto įtarimo neišsakė.

Teisėsauga pirmadienį atliko kratas Kauno rajono savivaldybės patalpose ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse. Tyrimas atliekamas dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria galimą korupciją savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu. Kokia apimtimi ir kaip šie įtarimai susiję su administracijos direktoriumi, prokuroras nedetalizuoja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA