Netikėta žinia: skiriasi olimpinės čempionės R. Meilutytės ir trenerio J. Ruddo keliai | Kas vyksta Kaune

Netikėta žinia: skiriasi olimpinės čempionės R. Meilutytės ir trenerio J. Ruddo keliai

delfi.lt 2016/11/29 13:14
R. Tenio nuotr.

19-metės Londono olimpinės plaukimo čempionės Rūtos Meilutytės karjeroje – netikėtos permainos. Antradienį jos ilgametis treneris Jonas Ruddas pranešė, kad palieka Plimuto koledžą ir keliasi į Airiją, kur užims plaukimo federacijos veiklos direktoriaus postą.

Tuo pačiu nutrūksta ir bendras jo bei R. Meilutytės darbas, tęsęsis 7 metus.

„Aš labai pasiilgsiu darbo su Jonu, nes per 7 metus kartu tiek daug visko patyrėme. Aš tikiuosi, kad mes ateityje dar turėsime progą kartu padirbėti, ir aš tikrai žinau, kad jis visada bus kitame telefono gale, jei man reikės paramos ar patarimo. Dabar aš įvertinsiu, ką noriu daryti toliau su savo plaukimu, nes galiu rinktis iš daugybės pasaulinio lygio programų. Nuoširdžiai linkiu tiek Jonui, tiek Airijos plaukimo federacijai viso ko geriausio ir noriu padėkoti jam už tą svarbų vaidmenį, kuris jis suvaidino mano gyvenime“, – pareiškė R. Meilutytė.

Pats J. Ruddas Plimuto „Leander“ plaukimo komandą treniravo net 27-erius metus ir pakėlė jos lygį į neregėtas aukštumas.

R. Meilutytė šiuo metu laiką leidžia Kaune ir netgi lankosi „Žalgirio“ rungtynėse Eurolygoje.

Viena didžiausių Lietuvos olimpinių vilčių Rio de Žaneire laikyta R. Meilutytė Brazilijoje pasirodė ne taip, kaip buvo laukta.

100 m plaukimo distancijoje Londono olimpinė čempionė finišavo septinta, o po tokio rezultato gimtinėje pasipylė kritika, kurios daugiausia teko ją žaidynėms ruošusiam treneriui J. Ruddui. Ne kartą kalbėta apie tai, kad Rūtai būtina keisti plaukimo specialistą, išvykti į JAV, tačiau pati plaukikė ilgą laiką laikėsi pozicijos, kad nieko keisti savo treniruočių sistemoje neketina.

Visgi pats J. Ruddas britų žiniasklaidai jau anksčiau pripažino, kad su Rūta aptarė pasikeitimų galimybę.

„Kai mes išsiskyrėme Rio de Žaneire, Rūta man sakė, kad nenori nieko keisti, kad ji tiki sistema, kad nori likti su manimi ir fizinio parengimo treneriu Parisu Payne‘u. Tai buvo prieš penkias ar šešias savaites ir aš suprantu, kad nuomonė gali pasikeisti per vieną dieną, tačiau nemanau, jog taip nutiktų, – rugsėjo pabaigoje teigė britas. – Mes kalbėjomės ir apie tai, kad egzistuoja galimybė keisti trenerį. Jeigu Rūta norėtų pasikeitimų meto, aš tai puikiai suprasčiau ir gerbčiau jos sprendimą.“

Kaip pakryps įvykių eiga, nebuvo aišku netgi ir spalio pabaigoje. Tuo metu Europoje atostogavusi R. Meilutytė socialiniame tinkle „Instagram“ patalpino nuotrauką ant molo greta Vidurželio jūros, atliekanti sudėtingą jogos pratimą.

Su gerbėjais nuotrauka socialiniuose tinkluose pasidalijusi lietuvė sulaukė gausių pasveikinimų, o puikia plaukikės sportine forma nusistebėjo J. Ruddas, vis dar laukęs susitikimo su savo auklėtine Plimuto koledže.

„Atrodai puikios sportinės formos! Labai nekantrauju tave vėl išvysti“, – parašė R. Ruddas.

Iš Kauno į Plimutą ir J. Ruddo priežiūrą Rūta persikėlė būdama 13-os ir per šešerius metus pasiekė neįtikėtinai daug.

R. Meilutytė yra vienintelė plaukikė iškovojusi visų „Didžiųjų turnyrų“ titulus: olimpinių žaidynių, jaunimo olimpinių žaidynių, FINA pasaulio suaugusiųjų (ilgajame ir trumpajame baseine) bei jaunimo čempionatų, pasaulio taurės ir Europos jaunimo bei suaugusiųjų (ilgajame ir trumpajame baseine) pirmenybių.

Be to, 19-metei vis dar priklauso trys pasaulio rekordai: ilgajame baseine 50 ir 100 metrų plaukimo krūtine, pasiekti 2013-aisias Barselonoje, bei 100 metrų rungties plaukiant krūtine trumpajame baseine, pagerintas tais pačiais metais Maskvoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA