Pasitraukus V.Popovui, socdemai liks be Kauno vicemero kėdės? | Kas vyksta Kaune

Pasitraukus V.Popovui, socdemai liks be Kauno vicemero kėdės?

R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės taryboje antradienį bus balsuojama, kas turėtų užimti trečiojo Kauno vicemero kėdę. Ji atsilaisvino, kai apie pasitraukimą iš užimamų pareigų dėl sveikatos norą pareiškė Kauno miesto tarybos narys, socialdemokratų partijos atstovas Vasilijus Popovas, prieš kelis metus vos išsaugojęs darbo vietą, kai darbe buvo pastebėtas neaiškios būklės.

Nors Kauno socdemai ir planavo, kad ši vieta turėtų priklausyti jiems, o tarp deleguojamų politikų į vicemero postą paviešintos ir dvi, Židrūno Garšvos ir Dariaus Razmislevičiaus pavardės, aiškėja, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis turi kitą planą.

Miesto savivaldybės teisės aktų sprendimų projektų sąraše patalpintas dokumentas, kuriame nurodyta, jog vicemero postas turėtų būti skirtas „Vieningo Kauno“ atstovei Rasai Šnapštienei, nesėkmingai kandidatavusiai tos pačios socdemų partijos sąraše į Seimą.

Pirmadienio vakarą Kauno socialdemokratų frakcijos atstovai dar rinksis į posėdį, kuriame bus priimtas sprendimas, kaip elgtis antradienį vyksiančiame balsavime pasikeitus aplinkybėms.

Iki šiol Kauno merui patarinėjo „Vieningą Kauną“ atstovaujantis Povilas Mačiulis, liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys ir iš posto apie pasitraukimą pranešęs socdemas V.Popovas. Tokią mero pavaduotojų sudėtį Kauno valdantieji sudarė pasirašę bendradarbiavimo susitarimą. Ar po šios rokiruotės jis keisis, paaiškės patvirtinus naują Kauno vicemerą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA