Kokie pokyčiai nuo gruodžio laukia autobusais keliaujančių kauniečių? (patikslinta) | Kas vyksta Kaune

Kokie pokyčiai nuo gruodžio laukia autobusais keliaujančių kauniečių? (patikslinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusį savaitgalį jau skelbėme, kad Kaune keičiama troleibusų ir autobusų maršrutų numeracija. Pasirodžius informacijai, kauniečiai pastebėjo, kad informacija nebuvo iki galo tiksli, todėl šiandien skelbiame patikslintą miesto savivaldybės išplatintą pranešimą spaudai.

Pranešama, jog nuo gruodžio 5 dienos keičiama dalies autobusų maršrutų numeracija. 9-asis autobusų maršrutas keičiamas į 49-ąjį, 10-asis į 40-ąjį, 12-asis maršrutas keičiamas į 42-ąjį. Pertvarkos esmė – atskirti besidubliuojančius autobusų ir troleibusų numerius.

Pasak Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, skirtingi numeriai suteiks galimybę aiškiau pateikti informaciją keleiviams, o atliekant gatvių remontą bus lengviau pakeisti troleibusus autobusais, nekeičiant jų maršrutų pavadinimų.

Nauji maršrutų numeriai – mažiau painiavos

„Keletą pastarųjų metų autobusų ir troleibusų numeracija palaipsniui buvo keičiama, o tai paskutinis etapas. Didžiausias pliusas – nelieka painiavos švieslentėse, kuomet ne visiems būdavo aišku, ar atvažiuoja 9-ojo maršruto autobusas, ar troleibusas”, – aiškino P. Keras.

Anot P. Kero, pavyzdžiui, 3-ojo ir 6-ojo autobusų maršrutų numeriai išlieka tokie patys, nes nėra tokius numerius turinčių troleibusų. Tuo tarpu 9, 10, 12 numeriais iki šiol buvo paženklinti tiek autobusai, tiek troleibusai.

Nemuno gatve važiuos ne tik troleibusai

Dar viena naujovė susijusi su 23, 29, 35, 37, 37N, 39, 40, 47 maršrutų autobusų trasa važiuojant nuo Muzikinio teatro stotelės Kauno pilies link. Nuo gruodžio 5 dienos autobusai važiuos Nemuno gatve, o toliau – įprastais maršrutais. Važiuodami Nemuno gatve, autobusai stos šioje gatvėje esančioje stotelėje „Vilniaus g.“.

„Autobusų eismą nukreipus Nemuno gatve, autobusai neužtruks eismo spūstyse, kurios susidaro Karaliaus Mindaugo prospekte bei Birštono gatvėje. Autobusai važiuos tikslesniu tvarkaraščiu, todėl paslauga taps patrauklesnė“, – sakė P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA