„YIT Kausta“ Kaune imasi naujo verslo centro statybų | Kas vyksta Kaune

„YIT Kausta“ Kaune imasi naujo verslo centro statybų

Organizatorių nuotr.

Sparčiai modernėjantis ir persitvarkantis Kaunas sulaukė dar vienos geros žinios. Kitąmet Kaune iškils nauja erdvė verslui: nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“ K. Baršausko gatvėje atidarys modernų verslo centrą. 

Nuomininkai įsikurti čia galės jau kitų metų pavasarį.

Pasak pastato projektą iniciavusios „YIT Kausta“ vadovo Kęstučio Vanago, sprendimą statyti verslo centro pastatą lėmė jo vieta: „Ši miesto dalis dėl itin patogaus susisiekimo, akademinių įstaigų artumo, geros infrastruktūros yra labai patogi kurtis verslui. Tad tikimės, kad pagal šiuolaikinius standartus įrengtose patalpose galės įsikurti per 400 darbuotojų“.

Patogioje miesto vietoje besikuriančio 3–4 aukštų verslo centro bendras plotas bus daugiau nei 5300 kv. m, iš kurių 4930 kv. m – nuomojamo ploto. Šalia pastato bus įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė.

Būsimiems verslo centro darbuotojams darbo vietose komfortabiliai jaustis leis verslo centre įrengtos šiuolaikinės šildymo, vėdinimo bei vėsinimo sistemos. Darbuotojų patogumui pastato vidiniame kieme bus sukurta poilsio zona su suoleliais ir želdynais, tad šiltuoju metų laiku čia bus galima pietauti ar tiesiog prisėsti pailsėti. Baigus statybos darbus bus sutvarkytos ir apželdintos viešosios erdvės aplink pastatą.

Pastaruoju metu daug kalbama, jog kokybiškų verslo patalpų stygius trukdo į Kauną ateiti užsienio kapitalo, ypač informacinių technologijų, įmonėms. Tikimasi, kad naujos patalpos prisidės pildant šią spragą.

„Vos pradėję statybas sulaukėme dėmesio iš informacinių technologijų įmonių – jos ieško patalpų, kurioms kelia aukštesnius nei vidutinius reikalavimus darbuotojų komfortui, patalpų vėdinimo ir apšvietimo sistemoms, duomenų apsaugai ir pan., taip pat akcentuoja Kauno technologijos universiteto artumą. Tokios įmonės išsiskiria aukšta pridėtine verte miestui: kurdami gerai apmokamas darbo vietas investuotojai mažina specialistų nutekėjimą į kitus miestus ir užsienį, o tai prisideda prie miesto ekonomikos augimo ir paties miesto gyvybingumo“, – sakė K. Vanagas.

Pastaraisiais metais Dainavos mikrorajonas yra itin aktyviai vystomas: ne taip seniai iškilo Kauno technologijų universiteto „Santakos“ slėnis, sukurtas sklandžiam mokslo ir verslo bendradarbiavimui; atnaujintas prekybos centras „Molas“; „YIT Kausta“ vystomas gyvenamųjų namų projektas „Šilo namai“, statomas prekybos centras „Lidl“.

Numatoma, kad statybos bus baigtos kitų metų balandžio pradžioje. Statybos vykdomos pagal „YIT Kausta“ architektų grupės, vadovaujamos Vytauto Janušaičio, projektą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA