Startavo kalėdinė iniciatyva: renkamos lėšos vaikus su negalia auginančioms šeimoms | Kas vyksta Kaune

Startavo kalėdinė iniciatyva: renkamos lėšos vaikus su negalia auginančioms šeimoms

R. Tenio nuotr.

Šventine tradicija tapęs labdaros vakaras Kaune skelbia gerumo mėnesio pradžią. Kauniečiai ir ne tik kviečiami aukoti ir tapti kalėdinio stebuklo dalimi. Surinktos lėšos šįmet bus skirtos neįgaliųjų reikmėms, o ypač šeimoms, auginančioms negalios paliestus vaikus.

Kauno valstybinės filharmonijos salė šeštadienio popietę sukvietė kelis šimtus geradarių, jau ne kartą parodžiusių savo atjautą dėl kitų žmonių nepriteklių. Čia iškilmingu koncertu paskelbtas startas kasmetinei gerumo iniciatyvai, kviečiančiai visus prisidėti prie kilnaus tikslo – padėti neįgaliems Kauno gyventojams.

Ankstesniais metais dosnias aukas skyrę verslininkai ir visuomenininkai pasiryžę tai pakartoti ir šiemet. Maža to, jų gretos nuolat plečiasi.

„Dovanoti ir duoti visada maloniau nei gauti. Ypač žinant, kad tos dovanos – prasmingos. Visus galinčius ir norinčius kviečiu prisijungti prie šios iniciatyvos“, – filharmonijos salėje susirinkusiems labdariams sakė Kalėdinio labdaros vakaro šeimininkas, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaip įprastai, mėnesį truksiančią iniciatyvą vainikuos labdaros vakaras. Šiais metais jis gruodžio 29 d. vakarą vyks Kauno įgulos karininkų ramovėje.

Praėjusiais metais prie gerumo iniciatyvos prisijungė 35 privačios kompanijos ir šimtai pavienių žmonių.

Tąkart Kaunas surinko rekordinę sumą – beveik 65 tūkst. eurų. Už juos daugiau kaip trisdešimčiai sportuojančių ir kuriančių neįgalių vaikų bei jaunuolių nupirkta sporto inventoriaus, klausos aparatų, insulino pompų, ortopedinių priemonių ir kitų būtiniausių daiktų.

Naujausi duomenys apie paaukotų pinigų sumą ir visa susijusi informacija skelbiama internete čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA