Kauno politikė už solidžią algą „Kauno energijoje” buvo įdarbinta fiktyviai? | Kas vyksta Kaune

Kauno politikė už solidžią algą „Kauno energijoje” buvo įdarbinta fiktyviai?

Archyvo nuotr.

Savivaldybės valdomoje įmonėje „Kauno energija“ už solidžias sumas galėjo būti įdarbinti politikai, kuriems realiai dirbti nieko nereikėjo. Paprasti miesto gyventojai tik galėtų pasapnuoti, kad į darbą kiekvieną rytą eiti nereikia, bet mėnesio gale jūsų sąskaitą pasiekia įspūdingas atlyginimas.

Kaip rašo „Savaitraštis Kaunui“, šiuo metu buvusi Kauno vicemerė ir tarybos narė, atstovavusi partijai „Tvarka ir teisingumas“ Loreta Kekienė priversta minti teismo slenkstį. Ji kaltinama tuo, jog buvo fiktyviai įdarbinta savivaldybės bendrovėje „Kauno energija“, nieko nedirbo, bet gavo 5 tūkst. litų atlyginimą. Pagal pareikštus kaltinimus sukčiavus stambiu mastu veikiant bendrininkų grupėje Maironio gimnazijoje mokytoja dirbančiai kaunietei gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Kartu su 53 metų L.Kekiene į teisiamųjų suolą praėjusį pirmadienį sėdo su buvę „Kauno energijos“ atstovai – valdybos narys bei Vystymo ir analizės skyriaus vedėjas 57 metų Arvydas Augonis, o taip pat tuometis bendrovės valdybos pirmininkas 59 metų Valdas Lukoševičius. Trijulei pareikšti kaltinimai bendrininkų grupėje klastojus dokumentus ir sukčiavus.

Kaip rašoma publikacijoje, minėtos politikės įdarbinimas buvo suderintas, o įdarbinti ją liepė „Kauno energijos“ generalinis direktorius Rimantas Bakas. Nors L.Kekienės darbas buvo žymimas apskaitos žiniaraščiuose, teisėsaugininkai surinko nemažai duomenų, kurie leidžia manyti, jog politikė jokio darbo įmonėje nedirbo.

Kaltinamajame akte minima, kad tuometei politikei buvo išmokėta daugiau nei 18 tūkst. eurų atlyginimo į rankas, o dėl fiktyvaus įdarbinimo įmonė galėjo patirti beveik 25 tūkst. eurų nuostolį, kurį padengti per bendrovės teikiamas paslaugas turėjo visi kauniečiai.

Nors daugelis liudininkų teigia, kad L.Kekienė dirbo fiktyviai, „Kauno energijos“ vadovas R.Bakas su tuo nesutiko ir teigė, jog politikė tikrai dirbo ir nemažai nuveikė.

Paklausti pačios L.Kekienės kaip ji vertina prokurorų pareikštus kaltinimus nepavyko. Vienoje Kauno gimnazijoje mokytoja dirbanti L.Kekienė neatsiliepė mobiliuoju telefonu, o po kurio laiko perskambino, bet išgirdusi, jog nori pabendrauti „Savaitraščio Kaunui“ žurnalistas pareiškė negalinti kalbėti. Paskambinus L.Kekienei dar kelis kartus ji telefonu nebeatsiliepė. Komentuoti šią istoriją atsisakė ir R.Bakas, motyvuodamas tuo, jog vyksta bylos nagrinėjimas teisme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA