Senasis Kaunas: nauja čiuožykla Kaune | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: nauja čiuožykla Kaune

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Lapkričio 26-ąją 1932-aisiais „Lietuvos aidas“ rašė apie čiuožyklą Kaune.

„Be rengiamos kūno kultūros rūmų ir kariuomenės sporto draugijos čiuožyklos A. Panemunėje, atskiros artilerijos parko kūdroje, žiemos ir vandens sporto komitetas žiemos uosto saloje mano įrengti didelė ir patogią čiuožyklą. Čiuožykla būsianti 115 metrų ilgumo ir 55 platumo ir turėsianti atskiras dalis: bendrai čiuožyklai būsią skirta 45 metrai ilgio, o 70 metrų hokey aikštei, figūriniam čiuožimui ir bėgimo takui; be to, šioje čiuožykloje būsianti skirta vieta ir vaikams (iki 12 metų amžiaus) čiuožti. Prie čiuožyklos būsią patalpos nusirengti, tribūnos ir kiti publikai ir sportininkams patogumai.

Sakytos čiuožyklos planas jau atsiųstas kūno kultūros rūmams. Kiek teko girdėti, kūno kultūros rūmai į šios čiuožyklos įrengimą žiūrį palankiai ir, kiek leisią lėšos, šį sumanymą padėsią realizuoti.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA