Ar Kauno vicemeras V.Popovas atsitraukė dėl alkoholio? | Kas vyksta Kaune

Ar Kauno vicemeras V.Popovas atsitraukė dėl alkoholio?

Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienio vakarą jau skelbėme, kad Kauno miesto savivaldybės vicemeras Vasilijus Popovas netikėtai pranešė, kad traukiasi iš vicemero pareigų.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės Socialdemokratų frakcija išplatino pranešimą, jog sušaukus savivaldybės taryboje veikiančios Socialdemokratų frakcijos posėdį nuspręsta, kad pagal galiojančią valdančiosios koalicijos sutartį, Socialdemokratų frakcija artimiausiu metu teiks savo frakcijos narį mero pavaduotojo pareigoms užimti. Į Kauno m. savivaldybės tarybą buvo išrinkti keturi socialdemokratai: V. Popovas, D. Razmislevičius, A. Garbaravičius ir Ž. Garšva. Iš vicemero pareigų pasitraukus V. Popovui, į šias pareigas bus teikiamas vienas iš trijų likusių frakcijos narių.

Pasirodžius šiai informacijai, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis buvo lakoniškas ir sakė gerbiantis šį kolegos pasirinkimą.

„Gerbiu šį Vasilijaus sprendimą. Jo kuruota švietimo sritis mums yra labai svarbi. Į ją tikimės įpūsti naujos energijos“, – DELFI vakar teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

V. Popovas bene labiausiai išgarsėjo 2013 metų pabaigoje, kai darbo vietoje pasirodė visiškai girtas. Jam nustatytas 3 promilių girtumas.
Pats vicemeras tuomet pripažino, kad turi problemų dėl alkoholio, o po skandalo kelias savaites atostogavo, tačiau savo posto nepaliko.

Nepaisant skandalo tuomet socdemas liko pareigose, nes jo atleidimo klausimas taryboje net nebuvo svarstytas.

Šį kartą V. Popovas postą palieka savo noru. Portalo “Kas vyksta Kaune” žiniomis, socdemus atstovaujančiam vicemerui nauja miesto valdžia buvo iškėlusi ultimatumą negerti viešai ir nesukelti įtarimų dėl savo blaivumo dalyvaujant įvairiuose renginiuose. Tikėtina, kad Kauno vicemeras neatsilaikė stikliuko pagundai ir taip prarado savo postą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA