Prasidėjo elektroninė registracija į rajono darželius | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo elektroninė registracija į rajono darželius

KRS nuotr.

Nuo lapkričio 1 d. įsigaliojo nauja centralizuoto vaikų priėmimo į Kauno rajono švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka.

Tėvai ar globėjai gali pateikti prašymus ne tik raštu švietimo įstaigoje ar Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje, bet ir elektroniniu būdu.

Tam buvo sukurta automatizuota savivaldybės duomenų bazė. Prisijungę prie jos, interneto svetainėje tėvai savarankiškai gali užpildyti elektroninę prašymo švietimo įstaigoms formą. Ten pat gali juos papildyti, atsiradus pirmumo teisei, stebėti savo prašymo būklę ir vaiko vietą eilėje.

Prašymai priimami ir registruojami nuolat, iš karto juos gavus arba kitą darbo dieną.

Visi duomenų įvedimo ir redagavimo veiksmai išsaugomi automatiškai. Fiksuojama data, laikas ir operaciją atlikęs asmuo.

Teikiant prašymą elektroniniu būdu nebereikia pažymos apie vaiko deklaruotą gyvenamąją vietą. Pateikti duomenys automatiškai sutikrinami su gyventojų registro duomenų baze.

Pageidaujančių lankyti ir laukiančių vaikų eilės sudaromos automatiškai kiekvienai švietimo įstaigai.

Kiekvienų metų sausio 15 d. svetainėje pradedama rodyti ateinančių mokslo metų eilė.

Suvestų duomenų pagrindu iki birželio 1 d., remiantis tam tikrais algoritmais, sudaromi priimamų vaikų sąrašai. Jie patvirtinami iki liepos 1 d. Jei yra laisvų vietų, sąrašai gali būti papildomi visus metus.

„Nauja priėmimo tvarka yra atviresnė tėvams. Ji priimta, siekiant didinti registracijos ir vaikų eilių sudarymo skaidrumą“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Asta Simanauskienė.

Pirmosiomis dienomis bazė veikė gerai. Šiuo metu vyksta sistemos duomenų tvarkymo darbai.

Informacija apie naują vaikų priėmimo tvarką teikiama visose savivaldybės švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas ir Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje Savanorių pr. 192 (205 kab.), kiekvieną darbo dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA