Ryšių istorijos muziejaus patalpose – kardinalūs pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Ryšių istorijos muziejaus patalpose – kardinalūs pokyčiai

L. Garbačausko nuotr.

Šią savaitę pačioje Rotušės pašonėje duris atvėrė naujai pertvarkytos buvusio Ryšių istorijos muziejaus net 1000 kv. m. patalpos, kuriose baigia įsikurti skaitmeninės reklamos programinę įrangą kurianti įmonė „Adform“.

„Programuotojai nesišypso“, – iš už kompiuterio ekrano sako prieš keletą dienų į naująsias patalpas Kauno centre persikėlusios įmonės „Adform“ darbuotojai ir vis dėlto tuoj pat nusišypso – buvusiame Ryšių istorijos muziejuje atmosfera puiki.

Trūksta biliardo, stalo futbolo ir teniso stalų

Lapkričio 14-ąją į buvusias Ryšių istorijos muziejaus patalpas persikėlę darbuotojai skųstis išties neturi kuo. Nors prieš oficialų atidarymą, vykusį penktadienį, kai kur dar trūksta baldų ar kitų detalių, tačiau jau galima matyti bendrą vaizdą – naujasis „Adform“ biuras pritaikytas ir produktyviam darbui, ir poilsiui.

„Pirmame aukšte – laisvalaikio erdvė. Čia dar trūksta baldų – biliardo, stalo futbolo, teniso stalų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Kauno skyriaus vadovas Linas Katilius. Pirmajame aukšte taip įkurta ir valgomojo zona. „Čia darbuotojai leidžia rytus“, – šypsojosi vadovas mostelėdamas į kavos aparatą.

Stengėsi išlaikyti autentiškumą

Antrasis aukštas ir palėpė skirti darbui. Čia išsidėstę atviros grupių darbo vietos bei uždaros erdvės pasitarimams. „Praėjusiose patalpose turėjome tik vieną tokią uždarą erdvę, todėl buvo bėdų. Dabar jų nebeliko“, – džiaugėsi L. Katilius.

Pasak Kauno skyriaus vadovo, Ryšių istorijos muziejaus patalpos buvo pasirinktos dėl jų išskirtinumo, kurį stengtasi išlaikyti. „Kadangi patalpos yra istorinės, architektai stengėsi išlaikyti kuo daugiau autentikos, atidengdami interjero elementus, kuriuose galima įžvelgti pastato kitimą bėgant laikui“, – pasakojo jis.

Įkuriant patalpas buvo atidengtos istorinės sienos, antrajame aukšte išlikęs autentiškas sovietmečiu išklotas parketas. Taip pat originalūs išlikę vartai bei langinė, o langai ir durys buvo pakeisti naujais, tačiau taip pat išlaikant senąją išvaizdą.

Planuoja plėstis

Šiuo metu Kauno skyriuje dirba apie 60 žmonių, tačiau, L. Katiliaus teigimu, ateityje planuojama plėstis daugiau nei dvigubai. „Šiuo metu įmonėje dirba 60, tačiau vasarą planuojame turėti jau apie 150 darbuotojų“, – tvirtino jis.

Patalpų, kuriose įsikūrė įmonė, istorija skaičiuojama jau kelis amžius, o 2001-aisiais pastatų kompleksas buvo įrašytas į Lietuvos Respublikos Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Šių metų pradžioje pastatai buvo parduoti naujiems šeimininkams, dėl to uždarytas ilgus metus čia veikęs Ryšių istorijos muziejus. Dėl muziejaus uždarymo ir patalpų naudojimo tokioje prestižinėje vietoje kilo nemažai audringų diskusijų visuomenėje, panašu, kad naujakuriai „Adform“ atidžiai įsiklausė į kauniečių nuomonę ir patalpose kūrėsi labai atsakingai.

„Naujos patalpos suteikia ir naujų galimybių, – sako L. Katilius.  – Žinodami gilias renginių organizavimo tradicijas kiemelyje, būsime atviri pasiūlymams įsileisti renginius į kiemelį vasaros metu.

Šiuo metu jau esame preliminariai sutarę dėl galimybės organizuoti vieną koncertą vasaros pradžioje, svarstytume ir kitų renginių organizatorių pasiūlymus“. „Adform“ – skaitmeninės reklamos programinę įrangą kurianti įmonė, veikianti nuo 2002-ųjų. Šiuo įmonėje visame pasaulyje dirba daugiau, nei 800 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA