Seime nebeprekiaus alkoholiu, bet priėmimuose vartoti leis | Kas vyksta Kaune

Seime nebeprekiaus alkoholiu, bet priėmimuose vartoti leis

BNS 2016/11/18 11:22
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Seimo valdyba penktadienį priėmė sprendimą parlamento maitinimo įstaigose nebeprekiauti alkoholiu, bet oficialiuose priėmimuose jis bus leidžiamas.

„Seimo restorane nebebus alkoholio, jo nevartojame ir juo neprekiaujame, toks sprendimas. Manome, kad Seimas – ne ta vieta, kur turėtų būti geriamas alkoholis, aš jau nekalbu apie stiprųjį, bet nei silpnesnio, nei stipresnio nebebus, jokio“, – po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja „valstietė“ Rima Baškienė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau yra sakęs, kad siūlys uždrausti alkoholį ir priėmimuose, tačiau protokoliniuose renginiuose jis bus leidžiamas.

„Yra Alkoholio kontrolės įstatymo straipsniai, kurie reglamentuoja oficialių susitikimų, delegacijų priėmimo tvarką, mes šito neliečiame, o kas yra Seimo restorane, valgykloje, nei vartojimo, nei prekybos nelieka“, – pabrėžė R.Baškienė.

Alkoholio kontrolės įstatymas numato, kad valstybės įstaigose alkoholį vartotį draudžiama. Ši nuostata netaikoma valstybės institucijų ir įstaigų patalpose vykstančiuose oficialiuose priėmimuose, kituose protokoliniuose renginiuose, taip pat šių institucijų ir įstaigų patalpose įrengtose viešojo maitinimo vietose, kuriose įmonės turi licencijas verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais.

Seimo kavinėse ir restorane alkoholiu anksčiau kelerius metus nebuvo prekiaujama buvusio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva, tačiau Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu alkoholiniai gėrimai į Seimo restoraną bei valgyklą buvo grąžinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA