Galvosūkis vairuojantiems – kuriam vairuotojui reikėtų praleisti kitą | Kas vyksta Kaune

Galvosūkis vairuojantiems – kuriam vairuotojui reikėtų praleisti kitą

Net ir itin patyrę vairuotojai kartais patenka į situaciją, kai suabejoja savo ar kitų vairuotojų Kelių eismo taisyklių išmanymu. Būtent į tokią bėdą patekusi vairuotoja kreipėsi į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją prašydama paaiškinti, kaip reikėtų važiuoti Taikos ir V. Krėvės prospektų sankryžoje.

„Vakar važiuodama namo patekau į labai nemalonią situaciją, mane apšaukė, kad nemoku važiuoti ir t. t. Kadangi šiame apsisukime aš apsisukinėju kiekvieną dieną, tai nesinori vieną dieną patekti į eismo įvykį. Gal jūs padėsite man ją išsiaiškinti arba patarsite kur kreiptis, kad gaučiau atsakymą kaip elgtis šioje situacijoje“, – rašė skaitytoja, prašydama paaiškinti, kuriam automobiliui priklauso pirmumo teisė, raudonam ar mėlynam.

Kelių eismo taisyklių 157 punktas nurodo, jog vairuotojas, sukdamas į kairę bei apsisukdamas, turi praleisti tik lygereikšmiu keliu važiuojančius automobilius (Šiuo atveju tik Taikos pr. važiuojančius automobilius). Būtent pagal šį skirsnį galima teigti, jog pirmasis turėtų važiuoti raudonas automobilis.

Tačiau, taisyklės taip pat nurodo, jog eismas turėtų būti grįstas savitarpio pagarba ir atsargumu., o šioje vietoje Taikos pr. yra 2 eismo juostų, tad vairuotojai be problemų apsisukę gali važiuoti kairiąja, o kitas vairuotojas iš šalutinio kelio tilptų į dešniąją juostą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA