Kaune pareigūnai ieškojo pagrobto jaunuolio | Kas vyksta Kaune

Kaune pareigūnai ieškojo pagrobto jaunuolio

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai gavo pranešimą apie tai, kad Kaune, V. Krėvės pr., jaunuolis (gimęs 1998 m.) prievarta buvo įsodintas į „BMW“ markės automobilį ir taip, apribojus jo laisvę, buvo vežiojamas po įvairias Kauno miesto vietas.

Nedelsiant buvo mestos didelės pareigūnų pajėgos, kad operatyviai būtų surastas nukentėjęs asmuo, automobilis, kuriuo jis vežamas ir įtariamieji. Nukentėjusiam asmeniui pavykus išsilaisvinti, pareigūnai vidurnaktį sulaikė įtariamus šio nusikaltimo padarymu tris anksčiau teistus Kauno miesto gyventojus (gimusius 1982 m., 1985 m. ir 1971 m.).

Tikslinant įvykio aplinkybes, nustatyta, kad nukentėjusysis ir sulaikytieji yra tarpusavyje pažįstami. Sulaikyti asmenys nėra siejami su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis. Šiuo metu tikslinami šio nusikaltimo padarymo motyvai. Visi trys įtariamieji uždaryti į areštinę. Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių paskyrimo sulaikytiesiems asmenims.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. (dėl neteisėto laisvės atėmimo). Už tai numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA