„Vičiūnų grupė“ tesi pažadus – ant vaiduoklio stogo jau darbuojasi technika | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupė“ tesi pažadus – ant vaiduoklio stogo jau darbuojasi technika

R. Tenio nuotr.

Ilgai laukti nereikėjo – „Vičiūnų grupė“ tesėjo savo žodį ir jau ketvirtadienio rytą ant viešbučio – vaiduoklio stojo jau burzgė technika. „Respublika“ pradėjo griūti.

Nors buvo skelbiama, jog darbai buvo pradėti jau lapkričio pradžioje, tai buvo tik pasiruošimas. Tik trečiadienį ant pastato stogo buvo užkelta technika, kuri pradės realiuosius griovimo darbus.

Visas griovimo procesas truks 3–4 mėnesius, jį sudarys keli pagrindiniai etapai. Visų pirma išvalytos gausios per dešimtmečius į vaiduoklį sutemptos šiukšlės, statybinės liekanos. Sutvarkyta ir teritorija aplink pastatą – artimiausiais mėnesiais ji tarnaus kaip griovimo, vėliau – ir kaip „Magnum“ statybos aikštelė.

„Pastato griaučiai monolitiniai, išties tvirti, todėl daugeliui įspūdingiau atrodantis sprogdinimo scenarijus čia netiktų – sprogdinant iš apačios greičiausiai smegteltų vos vienas ar keli statinio aukštai, o kiti liktų pavojingai dunksoti“, – sako „Vičiūnų grupės“ vadovas.

Visgi, anot jo, dėl pasirinktos technologijos, modernios įrangos ir pastato vietos pagrindinis – antrasis jo griovimo etapas atrodysiantis ne menkiau įspūdingai. Jo metu ant 42 metrų „Respublikos“ stogo bus užkelti sunkiasvoriai ekskavatoriai, kurie aukštas po aukšto žemyn „valgys“ stambiąsias konstrukcijas, kurių mažieji „Bobcat“ neįveikė iš vidaus. Tai bene pirmas kartas Baltijos šalyse, kai bus naudojama tokia griovimo technologija.

Planuojama, kad ši technologija bus išbandyta per artimiausias kelias savaites.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA