Naktį halėje kilnosis stogas: studentai perspėjo kaimynus dėl neramios nakties | Kas vyksta Kaune

Naktį halėje kilnosis stogas: studentai perspėjo kaimynus dėl neramios nakties

Asociatyvi nuotr. / Organizatorių nuotr.

Kauno sporto halėje ketvirtadienį kilnosis stogas – tokią žinią iš studentų vakar gavo aplinkinių namų gyventojai.

„Vakar po mūsų namus vaikščiojo merginos ir įspėjinėjo, kad šiandien halėje gros garsiai muzika iki ketvirtos ryto. Kiek mačiau, ten kažkoks studentų renginys vyks“, – pasakojo į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją parašęs skaitytojas. Tačiau, jo nuomone, triukšmas iki paryčių vidury savaitės, net ir su perspėjimu, nėra normalu, mat paprastai renginiai Sporto halėje vyksta iki vidurnakčio.

Ketvirtadienio vakarą,  nuo 19:30 val. Sporto halėje išties vyksta vienas svarbiausių studentų renginių – Tarptautinės studentų dienos koncertas. Jame numatyti net šešių muzikos grupių bei atlikėjų koncertai., kurių pabaiga numatyta paryčiais.

„Ar čia normalu gyvenamajam rajone? Gal kažkur kreiptis galima? Nes pagal įstatymą, kiek domėjausi, nuo 22 valandos iki 35 decibelų galima…“ – svarstė kaunietis.

Tuo tarpu savivaldybės atstovai teigė, jog jie tokių leidimų nėra suteikę. „Leidimo renginiams uždarose erdvėse nereikia. Studentus halės administratorius turėjo informuoti apie galimą triukšmo lygį uždarose patalpose“, – tvirtino jie. „Taip pat studentams buvo rekomenduota informuoti aplink esančius gyventojus apie būsimą renginį ir apie galimus nepatogumus“, – teigė atstovai.

Pasak jų, halės administratorius yra informuotas, kad reikia laikytis triukšmo valdymo įstatymo, higienos normų ir dėl jų turėjo įspėti ir studentus.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog dėl ramybės laiko sutrikdymo gyventojai visuomet gali kreiptis į policijos pareigūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA