Eismo problemos Giraitėje: mažėja galimybių greitai išvažiuoti į magistralę | Kas vyksta Kaune

Eismo problemos Giraitėje: mažėja galimybių greitai išvažiuoti į magistralę

Lapkričio pradžioje buvo uždarytas išvažiavimas iš Giraitės kaimo į automagistralę Klaipėda-Kaunas Uosių gatve. Nors tai padaryta gyventojų prašymu, iškart gautas kitas prašymas, šįkart – atidaryti kelią.

Giraitės gyventojai dėl nuovažos į Uosių gatvę panaikinimo į Užliedžių seniūniją kreipėsi dar liepos viduryje.

Savo prašymą jie grindė tuo, kad Uosių gatvė siaura, kelio danga pasenusi. Nors sunkaus transporto eismas draudžiamas, tačiau daug kas nepaiso ženklų, važiuoja keldami triukšmą, gadindami kelią ir trikdydami gyventojų rimtį.

Seniūnija dėl nuovažos uždarymo kreipėsi į VI „Automagistralė“. Nuovažos panaikinimas buvo suderintas su kelių policija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Tam vienbalsiai savo sueigoje pritarė Užliedžių seniūnijos seniūnaičiai. Gyventojų prašymui buvo pritarta ir Kauno rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje.

Lapkričio 4-ąją automagistralėje ties Uosių gatve buvo pastatytas atitvaras ir nei įvažiuoti, nei išvažiuoti iš gyvenvietės šia gatve tapo neįmanoma.

Iškart atsirado šiuo sprendimu nepatenkintų gyventojų. Jie ėmė skųstis, esą dėl užblokuoto išvažiavimo visas automobilių srautas liko nukreiptas vienu keliu.

Kauno rajono savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas paaiškino, kad į Giraitės gyvenvietę yra keli įvažiavimai. Vienas iš magistralės Klaipėda-Kaunas, kitas – iš magistralės „VIA Baltica“, Tyrlaukio gatvės, dar vienas– iš Romainių, Liucijanavos ir Topolių gatvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA