Miesto mero kėdę perimantis kaunietis: Aš irgi myliu savo miestą Kauną | Kas vyksta Kaune

Miesto mero kėdę perimantis kaunietis: Aš irgi myliu savo miestą Kauną

Kaunas.lt nuotr.

Tarptautinę studentų dieną Kaunas pasitinka su tradicija miesto valdymą trumpam patikėti jaunimui. Tiesa, šiemet studentų atstovai užims ne vien politines pozicijas, bet ir imsis vadovauti savivaldybės administraciniam aparatui.

„Kaunas yra atviras miestas jaunimui ir tai nėra vien tik gražūs žodžiai. Suteiksime progą susipažinti su miesto valdymu iš labai arti, – sakė savo darbo kabinetą studentui užleisiantis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. – Jaunimas atvyksta į Kauną studijuoti iš visos Lietuvos, o dalis jo čia ir pasilieka tapdami kauniečiais. Dirbame, kad gyvenimas Kaune jiems būtų kuo patogesnis.“

Mero poste V. Matijošaitį pakeis Vytauto Didžiojo universiteto antrakursis Lukas Gedvila. Politikos mokslus studijuojantis kaunietis tikina turįs daug bendro su oficialiuoju miesto vadovu: „Aš irgi myliu savo miestą Kauną, jo kraštovaizdį ir autentiškas bei istorija pulsuojančias vietas. Ir man ne „dzin“, kaip atrodys mano miestas, kaip jame jausis vietiniai bei tarptautiniai studentai ir apskritai visas jaunimas.“

Dar trys studentai su savais pasiūlymais bei ambicijomis imsis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų pareigų. Beje, vienas iš jų – Kauno technologijos universiteto studentas iš Indijos Rahul Singh. Kalbėdamas apie savo prioritetus, jis siūlo Kaunui daugiau dėmesio skirti tarptautinių studentų bendruomenei, kuri mieste kasmet vis gausėja.

Imtis atsakingų pareigų Kauno savivaldybės administracijoje nepabijojo ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos studentų atstovybės prezidentė Aurelija Jasionytė. Jos manymu, ne tik Kaunas, bet ir visi šalies miestai turi didelį rūpestį – jie sensta. Dėl to studentė siūlo imtis daugiau iniciatyvų, kad miestas būtų vis patrauklesnis jauniems žmonėms.

KTU antrakursis magistrantas Marius Šumanas ragina miestą kurti tiek fiziškai, tiek ir dvasiškai, o į šiuos procesus kuo labiau įtraukti bendruomenę, kad kauniečiai jaustųsi esantys ne vien gyventojai, bet ir reikšminga besikeičiančio, tobulėjančio Kauno dalis.

Tarptautinę studentų dieną laikinieji miesto vadovai pradės darbiniu pasitarimu mero kabinete, vėliau turės galimybes iš arčiau pažinti darbą savivaldybėje ir galiausiai aplankys kelis strategiškai svarbius miesto objektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA