Aktyvūs kauniečiai pradeda tramdyti netvarkingai automobilius miesto centre statančius vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Aktyvūs kauniečiai pradeda tramdyti netvarkingai automobilius miesto centre statančius vairuotojus

Asociatyvi/"Kas vyksta Kaune skaitytojų" nuotr.

Trečiadienį viename Kauno centre esančiame bare vyks socialinė pėsčiųjų iniciatyva, nukreipta prieš taisyklingai pasistatyti automobilio nesugebančius vairuotojus.

Iniciatyvos rengėjai drausmins netaisyklingai automobilius pastačiusius vairuotojus, palikdami įspėjamuosius pranešimus ant automobilių, kuriuose bus nurodyta, kuri KET taisyklė pažeista. Pirmą kartą pažeidėjas bus tik įspėjamas, tačiau pažeidėją pastebėjus kitą dieną, bus nedelsiant pranešta policijai.

Akcijos iniciatorius Tomas Šinkūnas teigė, kad iniciatyva bus bandoma atsikovoti nors keliasdešimt metrų šaligatvio nuo automobilių, atkarpoje: nuo K. Donelaičio gatvės iki Laisvės alėjos.

„Dalis vairuotojų šioje zonoje parkuojasi kaip tik nori ir užima didžiąją dalį šaligatvio, ypač džipai. Jei važiuoji su neįgaliojo vežimėliu ar veži atžalą vaikų vežimėliu –  neįmanoma praeiti. Problema susidaro, dėl A. Mickevičiaus gatvėje esančios parkavimo aikštelės. Joje reikia automobilius statyti, kad priekiniai ratai užvažiuotų ant šaligatvio, o galiniai ne, tačiau tai neįmanoma. Kad ir kaip bestatytum automobilį – pažeidi KET taisykles”, – kalbėjo T. Šinkūnas.

Jis išskyrė, kad probleminė šaligatvio zona tęsiasi apie 20 metrų, akcijos rengėjai savivaldybei pateiks prašymą, kad minėta zona būtų perkelta.

Renginio metu bus steigiamas Lietuvos pėsčiųjų asociacijos Kauno skyrius, diskutuojama apie galimybę Kauno centre išvysti mažiau mašinų, mažinti mašinų greitį mieste.

„Norime, kad Kauno centras būtų suvokiamas kaip vieta, kur pirmenybė teikiama pėstiesiems”, – teigė T. Šinkūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA